reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Agent 007: šmírování PC

28.4.2014, Milan Šurkala, článek
Agent 007: šmírování PC
Cítíte se bezpečně? Myslíte si, že máte své soukromí a nikdo vás nemůže sledovat? Praxe takto růžová není a až byste se divili, jak je snadné a levné získat technologie běžné v kriminálních seriálech. V tomto díle se podíváme na špehování PC.
Co si budeme povídat, nevypadá to vůbec růžově. Ještě se cítíte bezpečně a nesledováni? Ke sledovací technice není vůbec těžké se dostat, dá se snadno zakoupit na internetu a není to ani vůbec přehnaně drahé. Na zjištění přístupových hesel jiných lidí si útočníci vystačí s řádem stokorun nebo několika málo tisícikorun, trochou drzosti a naprosté absence morálky a svědomí. A to jsme se v tomto díle podívali jen na špehování na počítači a můžete si přečíst ještě další 4 články na toto téma na našich ostatních webech.




Dnes vás už asi nic neochrání...



V těch se věnujeme např. sledování auta pomocí GPS lokátorů. Ani ty nejsou vůbec drahé a dají se snadno zakoupit za pár korun. Věnujeme se i problematice sledování mobilních telefonů a jejich odposlouchávání stejně jako odposlouchávání místností.


V neposlední řadě se podíváme i na skryté kamery, které jsou snad nejdostupnějším zařízením na špehování, které existuje. Zde se lze dostat skutečně jen na řády několika málo stokorun a útočník se může skutečně dozvědět mnohé. Podíváme se i na některé psychologické aspekty a věřte mi, ani další díly se vám... nebudou moc líbit.

Zdroje:

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama