reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aliens: Dark Descent: gameplay trailer připravované taktické akce

24.3.2023, Karel Polívka, aktualita
Aliens: Dark Descent: gameplay trailer připravované taktické akce
Před necelým rokem došlo k oznámení připravované real-time taktické akce ze světa Vetřelců (Aliens), v které budeme moci ovládat skupinu mariňáků. Teď vývojáři ukázali nový gameplay trailer a oznámili datum vydání: 20. června. Máme se na co těšit?
Jsou to už cca 4 dekády od natočení prvních dvou filmů (Alien: 1979, Aliens: 1986), které tuto ságu nastartovaly a vytvořily velké množství fanoušků nejen ikonických smrtonosných monster (Xenomorphů), ale také Ripleyové nebo Vasquezové. A jak to tak bývá, herní průmysl na to také reagoval ve snaze se svézt na síle tohoto unikátního universa, ale s kvalitou těch her to bylo různé. Při ohlášení další nové tak byla vždy spíše na místě otázka, jak to tentokrát zase dopadne. Přesto ale právě ze světa Vetřelců vzešlo několik ve své době nezapomenutelných herních skvostů: 
Tyto 3 hry byly ve své době výjimečné (každá z jiného důvodu) a nejspíše na zážitky z nich už nikdy nezapomenu. Pak jsem napříč časem hrál a dohrál i několik dalších ze světa Vetřelců, které ovšem byly při nejlepší dobré vůli průměrné a moc si toho z nich už ani nepamatuji.
 
 
Do které kategorie se zařadí připravovaný single-player titul Aliens: Dark Descent od vývojářů Tindalos Interactive (vydavatelem je Focus Entertainment) nelze předpovídat, ale zaujal mě zvolený žánr real-time skupinové taktické akce z izometrického (top-down) pohledu, protože to bude první taková hra (aspoň na PC, pokud mi něco neuniklo) obsahující naše oblíbená slizká monstra s kyselinou namísto krve. Děj by se měl odehrávat na planetě Lethe 20 let po událostech filmu Alien 3 (z roku 1992), kde bychom měli se svým týmem koloniálních mariňáků čelit nejen hordám Xenomorphů, ale také nepřátelským agentům nechvalně známé korporace Weyland-Yutani, která nemá nikdy ničeho dost.
 
 
Co mě přimělo si myslet, že by mohlo jít o vydařený herní zážitek, jsou předchozí tituly, které mají vývojáři ve svém portfoliu. Jde totiž o oba díly vydařené real-time vesmírné strategie Battlefleet Gothic: Armada a Battlefleet Gothic: Armada 2, jež se odehrávají ve světě Warhammeru 40,000. Nezbývá tak nic jiného, než jim držet palce, ať se jim povede i tato jejich akce, kde budeme nepřátelům čelit tváří v tvář. A než se tak stane, můžeme se podívat na nový gameplay trailer:

 
Hru pohání Unreal Engine 4 a její vydání je naplánováno na 20. 6. 2023 pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PS4 a PS5. Už teď si ji ale můžete na Steamu přidat na svůj seznam přání, nebo se také podívat na původní trailer z loňské akce Summer Game Fest, pomocí kterého byla hra vůbec poprvé oznámena veřejnosti.
 
 


Zaujala Vás hra Aliens: Dark Descent?
V anketě šlo hlasovat od 24.3.2023 do 23.4.2023. Počet hlasujících: 12
Ano, cokoli ze světa Vetřelců musím vyzkoušet!0 %
Ano, ale více mě zaujal herní žánr/gameplay než svět Vetřelců8 %
Ano, prostě mě to celkově zaujalo50 %
Ne, tento herní žánr mě nebaví42 %
Ne, single-player hry mě nebaví0 %
Ne, nejsem fanoušek světa Vetřelců0 %
Ne, hry mě nezajímají0 %
reklama