reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
Amazon představil novou generaci elektronické čtečky Kindle Paperwhite. Ta dostává větší displej, tenčí rámečky i možnost nabíjení přes port USB-C. Má také o něco vyšší jas a další dílčí vylepšení.
RadecekH (810) | 23.9.20216:14
Čtečky mám rád, vždycky jsem měl Kindle ­(čtyři různé­), ale neskutečně mě vytáčí politika Amazonu dávat pořád stejné jméno odlišným produktům. V tom aby se prase vyznalo.
Mohli by se třeba inspirovat automobilkami, které sice svá auta také pojmenovávají stejně, ale alespoň dodávají modelový rok, takže člověk pozná, na čem je.
Odpovědět3  0
Pavel Matějka (1574) | 23.9.20217:34
Mě na Kindlech vytočilo něco jiného, takže teď v rodině používáme PocketBooky a o Ksindlech už neuvažuju.
Odpovědět0  0
administratorek (48) | 23.9.202115:20
A co to bylo?
Odpovědět2  0
Pavel Matějka (1574) | 24.9.20218:03
Uzavřenost systému. Kindly umí jako skupiny knih ­(třeba podle autorů­) zobrazovat jen tzv. kolekce. Ty jste si kdysi mohl vytvořit externím programem podle složek, do kterých jste skupiny knih nahrál. To Amazon zablokoval ­(tuším počínaje modelem Voyage­) a teď máte jen dvě možnosti: Každou kolekci vytvořit ručně a plnit ji hezky knihu po knize ze seznamu všech knih ve čtečce nebo to udělat hromadně z webu Amazonu ­- jenže to funguje výhradně pro knihy, od Amazonu koupené. Takže jakmile máte v Kindlu pár desítek svých knih, už je to nepříjemné, a stovky jich v podstatě uspořádat nejde, pokud nejste trpělivý jako Buddha. Přitom kapacita úložiště vám jich umožní nahrát třeba deset tisíc.

Ono to jde ­- pokud si čtečku jailbreaknete ­(obdoba rootování u mobilů­). To většinou zvládnete tak u rok a více staré verze firmwaru, novou si nahrát nezkoušejte, už to zase nepůjde. Jo, přicházíte tím samozřejmě o záruku.

Navíc k tomu připočtěte minimální podporu formátů a nemožnost používat v prostředí víc, než pět nebo šest světových jazyků. Vadí mi i hloupě rozmístěné oblasti pro dotyk ­- pravá strana vpřed, levá vzad. Vypadá to sice logicky, ale my, kdo jsme byli zvyklí na postranní tlačítka, uvítáme například ovládání čteček PockeBook ­- levá i pravá strana vpřed, levý i pravý dolní roh vzad.
Odpovědět2  0
administratorek (48) | 24.9.202111:38
Díky za info. Uvažuju nad dárkem a Kindle se mi právě kvůli nahrávání knih nepozdával. Protože ale nejsem majitelem ani uživatelem ečteček, spoléhám na recenze od vás kteří je doma máte :­-­). Ještě jednou dík.
Odpovědět0  0
fretak (58) | 28.11.202110:47
Faktem je, ze Kindle PapwerWhite 4 a ted tento nejnovejsi Paperwhite 5 jsou spicky. Pocketbooky se jim nemohou vůbec rovnat kvalitou obrazovky, homogenitou podsviceni, rychlosti ctecky obecne.

O tom, ze pocketbooky maji tragickou konstrukci, viz videa na youtube, takze si lidi neustale stezuji na praskajici displeje, ani nemluvim...
Odpovědět0  0
fretak (58) | 28.11.202110:45
Dost hloupy prispevek.

Pry minimalni podpora formatu. Vsechny CZ eshopy prodavaji MOBI a EPUB. Kindle z nich podporuje MOBI, co potrebuje jako vic. Krome toho, konverze je otazka par sekund.

Oblasti pro dotyk jsou udelane spravne. Vpravo dopredu, vlevo pri okraji zpet, kousek dal od leveho okraje dopredu. Krome toho funguji i gesta, takze neni problem pro nekoho, kdo drzi ctecku v prave ruce, vratit se palcem o stranku zpet.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.