reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD brojí proti GTX 1050 Ti: "naše RX 470 je lepší"

24.10.2016, Jan Vítek, aktualita
AMD brojí proti GTX 1050 Ti: "naše RX 470 je lepší"
Nová grafická karta GeForce GTX 1050 Ti už zařízne hluboko do cenové oblasti, kde se pohybují nové Radeony s čipy Polaris, a tak AMD přirozeně cítí hrozbu. AMD tak už předem sděluje, že lepší volba je jeho RX 470.
Už dříve jsme se dozvěděli, že grafické karty Radeon RX 470 nejspíše zlevní, což je dnes již bráno jako hotová věc. Nepůjde ale o velkou částku, která bude z oficiální ceny odečtena, konkrétně pouze 10 dolarů z ceny 179 USD, ale také se uvádí, že AMD se chce zasadit, aby zlevnily především lepší modely karet. Ty se totiž dnes běžně prodávají za ceny kolem 200 USD. Ale nakonec stejně teprve uvidíme, co se s nimi stane a zda to vůbec v neustálých mírných úpravách cen v obchodech poznáme. Krom toho jsme se dozvěděli i o snížení ceny RX 460 2 GB ze 109 dolarů rovněž o deset.





Co se týče nové GeForce GTX 1050 Ti, ta má dorazit na trh již zítra s cenou 139 dolarů a slabší GTX 1050 může dorazit také zítra, nebo až v listopadu, to ještě uvidíme. Každopádně GTX 1050 Ti je ten zajímavější model kvůli vyššímu počtu CUDA jader i 4 GB paměti, přeci jen 2 GB u GTX 1050 už je na dnešní dobu málo. I když na různé MMORPG to stačit bude.





GeForce GTX 1050 Ti má ale velký potenciál stát se vhodnou volbou i pro náročné AAA hry, zvláště se svým očekávaným potenciálem pro přetaktování a AMD se jí evidentně obává. Vypustila do světa prezentaci, v níž srovnává RX 470 přímo s přetaktovanou GTX 1050 Ti (není jasné, jak moc přetaktovanou) a dále s GTX 960 (rovněž OC). Dříve se ale můžeme podívat na slide, kde si AMD bere na pomoc Battlefield 1 a pod DirectX 12 srovnává celou svou řadu Polaris s vybranými soupeři. To je poněkud těžké srovnání vzhledem k cenovým rozdílům a také k tomu, že RX 460 má zvláště po svém zlevnění stát proti GTX 1050 (non-Ti) a ne stále omílané GTX 750 Ti, která už má své nejlepší období dávno za sebou.




- klikněte pro zvětšení -


Hlavní zpráva firmy AMD určená pro uši potenciálních zákazníků tedy je, že RX 470 zvláště po svém zlevnění nabídne mnohem vyšší výkon než GTX 1050 výměnou za 20 dolarů navíc. Na této prezentaci je také zajímavý už jen ten fakt, že AMD jako konkurent zveřejnil více benchmarků o nové GeForce než samotná NVIDIA, a to před tím, než ta umožnila zveřejnění podrobných recenzí.

Zdroj: techPowerUp
reklama