reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Instinct MI100 přijde ještě tento měsíc

4.11.2020, Jan Vítek, aktualita
AMD Instinct MI100 přijde ještě tento měsíc
Společnost AMD už dříve slíbila, že akcelerátory Radeon Instinct MI100, které mají být založeny na architektuře Arcturus, nastoupí na trh ještě letos. Nyní to vypadá, že to bude konkrétněji v půlce tohoto měsíce. 
Už dříve nám Mark Papermaster z AMD prozradil, že Radeon Instinct MI100 přijde na trh ještě letos. Bude to první či jedna z prvních karet založených na architektuře CDNA, která se odštěpila od čistě grafické herní architektury RDNA. Ta nastoupila již dříve a nyní už bude k dispozici v další generaci, přičemž jako předchůdce CDNA můžeme brát 7nm Vegu, která však ještě nebyla tak vyhraněná. Mohla se díky tomu objevit i v kartách Radeon VII, které však představovaly z hlediska uživatelů PC a zpracování grafiky nevyužitý potenciál a moc dlouho se na trhu neohřály. 
 
 
Server Aroged nyní přináší tři screenshoty, dle nichž by embargo na nové produkty značky AMD Instinct mělo končit 16. listopadu. V ten den ve 3 odpoledne našeho času by tak AMD mělo ohlásit nejen nový Instinct MI100, ale i slabší verze Instinct V640 a V620. 
 
 
 
Je otázka, proč mají ony dvě slabší verze v označení písmeno V a ne MI jako všechny předchozí i nová MI100. Je možné, že ačkoliv ta bude založena na CDNA a čipu generace Arcturus, ostatní dvě budou jiné. Logicky se pak nabízí to, že budou stále ještě využívat 7nm čipy Vega, nicméně to platilo i pro MI60, MI50 i MI25, takže uvidíme. 
 
Nakonec je třeba ještě upozornit na to, že AMD evidentně už nebude zařazovat své karty Instinct mezi Radeony a zde je důvod už naopak zřejmý. Jde právě o to, že tu bude architektura CDNA, která nebude schopna vykreslovat grafiku, aby mohla být použita na klasických grafických kartách. Proto je logické, že nové Instinct už není vhodné zařazovat mezi Radeony.


reklama