reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.8.2004, Eagle , článek
Čtenáři a potencionální kupující pozor! Na trhy střední a východní Evropy se dostaly procesory AMD v krabici společně s neoriginálním chladičem a označené jako Plus BOX. Proti originálnímu balení BOX od AMD má však tato krabice jednu nepříjemnou vlastnost - na procesor v ní umístěný se nevztahuje záruka 3 roky. Neinformovaný kupující může podlehnout domnělé jistotě kvalitního produktu.
DavesMan (187) | 24.9.20049:07
Já mam orig. boxovanýho Thoroughbreda a ten chladič rozhodně nemá měděnou základnu. A navíc 5000 otáček ..:­-­((
Odpovědět0  0
bearmen | 2.9.200411:33
bych se chtel zeptat teda kdyz to maji firmy zakazany prodavat tray procesory proc je ma vetsina firem ve sve nabidce a to i se 3letou zarukou a jsou k dispozici normal pro koncove zakazniky a nejenom pro stavbu PC.
Odpovědět0  0
mz98a | 1.9.20049:30
Podle mě ten origoš pidivětrák s velkýma otáčkama stojí pěkně za houby, takže si podle mě spousta lidí musí ještě přikoupit ­"normálnější­" ­(=tišší a chladnější­) chladič. A jestli je tenhle větrák z plusboxu ještě horší, tak to potěš :)
Odpovědět0  0
Intel.Boy | 31.8.200415:47
Toto balení je obchodně prezentováno jako originál AMD BOX ? Těžko to pak někdo může nazvat falšováním, ne ? Pokud ne tak jediné co asi AMD může je jim ti tray cpu přestat prodávat. Samozřejmě + že jsou to cpu určená pro OEM, tam určitě nějaká diskuze být může pokud se tohle balení dostane na prodejnu. To že si někdo zboží ­"zabalí­" asi moc postižitelné není pokud to nebude vydávat za original ­- což se mi podle článku zdá že nedělají . Možná mne někdo vyvede z omylu ­- rád se přesvědčím.

"chladič, který údajně nemá měděnou základnu­" ­- to odsuzujete NĚCO co jste ani neviděli ani nevyzkoušeli ? Ale notak, to už zaváni spíš PR na AMD BOX cpu :­-­)

Nešlo by tu krabici Plus BOX ofotit zblízka kolem dokola ? ­(a rovnou vyzkoušet ten chladič)
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 31.8.200416:35
ELKO na svých stránkách uvádí, cituji: ­"AMD PLUS BOX ­- NOVÁ DIMENZE AMD PROCESORŮ­" a ­"získáváte nejen chladič navíc a krásné retail balení­". To je chybné tvrzení, protože jediné retailové balení procesorů AMD je oficiální PIB s certifikovaným chladičem a tříletou zárukou. Tray balení je pouze pro výrobce počítačů, není určeno k prodeji koncovým zákazníkům. Písmena AMD jsou navíc trademark firmy Advanced Micro Devices a spojovat je s označeními výrobků třetích stran se domnívám není zcela korektní. Podobná velikost krabice, podobný materiál ­(průhledný plast­), podobné barevné ladění a velkými písmeny zdůrazněné ­"BOX­", to vše zavání snahou napodobovat oficiální Processor­-in­-box ­(PIB­).
Chladič jsme viděli a měděnou základnu nemá, velikostí odpovídá spíše chladičům z dob AMD K6 než jako chlazení Athlonů XP. Otázkou ale je, zda i budoucí verze budou mít stejný chladič a zda se to týká všech modelů ­- údajně se to vyrábí kdesi v Malajsii, kvalita patrně nebude konstantní, proto ­"údajně­".
Odpovědět0  0
Intel.Boy (5) | 31.8.200417:20
to furt není to co jsem myslel. Kdyby tam měli ­"krásné AMD retail balení­" je to bez debat. Nikde nepíšou, že je to originál AMD BOX, resp. AMD PIB, nikde že má 3roky záruku ...
Dodobná velikost krabice, podobný materiál. Nechcete rovnou řict Intelu at si dělá krabice ze dřeva a kulaté ? :­-­)
Fakt bych rád viděl tu PLUS krabici.
Podle mě ta krabice je odlišná, nikde tam nevidim to logo AMD. Nejvíc to připomíná tu originál vlevo nahoře, jenže zrovna tak můžů říct že ty AMD jsou podobné Intelu. Prostě takovýhle boxy používá kde kdo.
K tomu chladiči. Fakt je tak malej ? Z té Vaší fotky to tak nevypadá ...
(teď mi doslo že jste si ji půjčili z www.elko.cz­)

Ještě jedna věc: teď šel okolo známý který AMD staví­/prodává a jeho komentář: stejně ty orig. AMD chladiče stojí za ***
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 31.8.200419:39
Přímé srovnání s originálem je tady ­- http:­/­/oc4um.murder.cz­/viewtopic.php?t=64397. A k té podobnosti ­- ono kdyby si lidé nemysleli, že tato originální ­(!­) krabice vypadá nějak jinak, než je běžné, bylo by vše v pořádku. Na krabici je napsáno ­"Athlon XP­", což je taktéž trademark společnosti Advanced Micro Devices. Krabice Intelu si snad nespletete, používají zcela odlišné barevné ladění ­- zde je podobnost mnohem větší.
Odpovědět0  0
Intel.Boy (5) | 1.9.20040:27
kdyz z toho vytahnu par bodu:
" ******** v Bohumine, ale rekli mi ze neni origos ­" ­- rekl bych dostatecne vysvetleni na to aby to zakos nepovazovaz za AMD BOX
" On ten chladic od AMD taky neni zadny zazrak. S Falconrockem ten procik jede pri 1,7V spolehlive na 11X200­" ­- :­-­) zadna odpoved
" Zaujímavé ­- ak ide o obchody ­(a zisky ­) firmy, tak sa páni z PR AMD objavia, ako na koni... Ale keď tu máme s AMD nejaký problém ­- tak vtedy je ticho po plešine ­" ­- za reakce na tenhle tread PLUS BOD :­-­)

ad popisky: mate nejake verejne dostupne podminky uverejnovani­/pouzivani TM znacek­/textu ­(nejlepe CZ­) ? Kdysi jsem to videl od Intelu ...
Odpovědět0  0
Scot666 | 1.9.200413:19
Když už vytrháváš moje věty z kontextu, mohl by jsi dodat, že je to napsáno na overclocking fóru. Myslím že bude lepší, když si to čtenář přečte a udělá si úsudek sám Jinak k těm chladičům. Pro práci na standardních frekvencích je AMD chladič dostačující a pokud chceš přetaktovávat, nebo ztišit počítač, budeš se muset poohlédnou po nějakém jiném. Já nevím,možná je to u Intelu jinak, ale podle toho co si kde přečtu, nobo co mi kdo řekne nemůžu soudit věc, kterou jsem nikdy neviděl. Jenom tak na okraj by mě zajímala jedna věc. Proč jsi měnil na svém chladiči ventilátor? Podle Tebe jsou Intel Box chladiče super ne?
Odpovědět0  0
Intel.Boy (5) | 1.9.200413:36
ja jsem psal cituji a to že je to z O.C. je v přispevku na který jsem reagoval.
proč jsem ho měnil ? Protože v průhledným UV case se ten červenej větrak prostě vyjíma o mnoho lépe než ten origos.
Tj super jsou ale nesvítěj :­-­)

K těm chladičům, neříkam že AMD tam dává úplné šunky ale mohl by tam dávat ne dostatečné ale lepší než dostatečné.
Pak by to bylo velké plus k té delší záruce.
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 1.9.200422:15
Intel dava ty svoje box chladice taky pekny shity stejne jako AMD, vim to mam od obojiho ;)
Odpovědět0  0
Tupoun (1) | 31.8.200423:54
V tom co jsi napsal se mýlíš. Jak bylo řečeno, tray verze není pro koncové zákazníky. Tím, že se někdo snaží dělat z tray verze rádoby retail balení, jednoznačně klame urč. skupinu zákazníků, kteří se mohou mylně domnívat, že se jedná o origin. AMD balení, navíc přídavkem PLUS ke slovu BOX, vzbuzují dojem nadstandardnosti oproti ­"obyčejné­" BOX verzi, čemuž jak jsem pochopil rozhodně nenasvědčuje zvolený chladič. Jednání onoho ­"výrobce­" v důsledku poškozuje AMD a jeho distributory, ať už z hlediska cenové politiky, tak i z hlediska kvality a dobrého jména ­- pokud je ten chladič prostě šunt a za čas odejde, může toto zákazník opět omylem připisovat přímo AMD ­(neboť koupil přímo retail balení od AMD­) a ztratit tak důvěru v tohoto výrobce.

Tupoun v.r.
Odpovědět0  0
Intel.Boy (5) | 1.9.20040:17
Ale s tim určení pro konc.zákazníky já souhlasím a taky jsem napsal že to je to jediné v čem ja osobně vidím problém a kde podle mě AMD najde cestu jak se tomu dostat na kobylu :­-­)
Ve mě třeba PLUS BOX vyvolalo spojeni CPU + nejakej BOX, ne ze to je neco vic nez box.
Je to všechno slovíčkaření, počkáme jak to dopadne. AMD si stejně nekoupim ani box ani plus box ani tray.
Jen mi ten puvodní článek přišel trochu ­"hysterickej­", oni jsou špatný, oni falšujou, davaj tam sr*čky chladiče ... Kdyby se to omezilo na suché konstatování, že někdo prodava tray CPU urcena pro OEM jako boxovane cpu a v ­"podobnem­" obalu , že to neni AMD + obrazky pro srovnání, že to AMD bude resit tak byl nejspis ani necek a jenom to presel. Takhle mi to zaujalo a chtel jsem puvodne vedet jestli nejsou cele foto toho baleni + chladice. Takhle to vypada se si proste nekdo sahnul na web elka, zdesil se ceny PLUS BOX x AMD­(c­) BOX, sosnul obrazky a behem par minut napsal tohle. Proc jste tam vubec Elko zminovali ? To jsou jediny dovozce tehle boxu nebo se Vam to hodilo ?
Chapu že to nekoho sere me by to taky sralo bejt oficialni dovozce­/distributor ale trochu ­"klidu­" by neskodilo ne ?
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 1.9.20041:05
Pokud jsou mé informace správné, ELKO je ten, kdo to sem dodává. Název ­"Plus BOX­" i ve mě vyvolal dojem nadstandardu nad klasickým PIB ­- jak už bylo zmíněno, neoprávněně. K vypíchnutým větám:
1. To neznamená, že to tak bude řečeno všude a všem. Tento článek má za cíl zajistit informovanost lidí, ne vyvolávat hysterii. Osobně se domnívám, že pro koncové zákazníky lepší koupit oficiální PIB s certifikovaným chladičem nebo, pokud jim chladič nevyhovuje, sehnat si čiště tray a k němu chladič dle vlastního výběru. V žádném případě ale nemůžu doporučit něco, co ani neodpovídá provozním podmínkám dodávaného procesoru! Pokud na tom ale někdo přesto trvá, pak ať si to na vlastní riziko a s potencionálně žádnou zárukou koupí ­(zde bych rád zmínil, že kdysi Monima poskytovala na tray AMD CPU záruku 2 roky... a kde je Monima dnes­).
2. Chladič z oficiálního PIB je certifikovaný na danou frekvenci. Nepřetaktovaný procesor chladí bez problémů, argumentovat tím, že pro přetaktované není již zcela ideální, je zcestné. Originální Intel chladič k Pentiu 4 také na přetaktování není nějaký zázrak.
3. Zástupce AMD se objevil, protože jsem ho o dané věci informoval a jelikož již české zastoupení AMD tento problém řeší, nebylo od věci se vyjádřit.
Dovozce­/distributory toto opravdu rozčilovat nemusí ­- proč by mělo, když mají přístup k tray verzím zcela běžně a za lepší ceny, než je Plus BOX. Jediný důvod, proč by je to mělo trápit, je poškození pověsti AMD.
Informace o použití trademarků ­- http:­/­/www.amd.com­/us­-en­/Corporate­/VirtualPressRoom­/0,,51_104_572_604,00.html.
Odpovědět0  0
Intel.Boy (5) | 1.9.20049:58
Řekl bych že origo chladič od Intelu je 100% lepší než AMDčkovej.
I když na druhou stranu je fakt, že Intelu stačí skoro cokoliv :­-­)
Aktualně na něm mam svítící nejkevnější větrák co se dal koupit a studenej je furt stejně
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 1.9.200410:45
Dovolím si nesouhlasit. Originální chladič Intelu řve jako vrtulník a spolehlivě uchladí leda Celerony D a P4 Northwood. Na plné P4 Prescott je ale jen tak tak dostačující ­(70 stupňů­) a pro verze LGA775 se dodává něco, co čip neustále nutí do duty­-cycles. Možná na Willamette a pomalé Northwoody měl Intel dobrý chladič, ale to už je minulost, tyto procesory už se prakticky neprodávají.
Odpovědět0  0
asdfgh | 1.9.200417:15
plne s tebou souhlasim, btw. pouze totalni lamer muze tvrdit neco takovyho... asi chladi nejakyho Celera, ze mu chladic dobrej i fake chladi porad stejne, nebo si dal FSB na 66MHz :­-­)­)­)­))
Odpovědět0  0
klookan | 4.9.200413:13
Dovolím si souhlasit ­(a nesouhlasit s Vámi :­)
S tím orig. Intel box chladičem to není tak hrozné, nižší Prescotty uchladí naprosto v pohodě, při zpomalení např. na cca 1800ot­/s je i celkem tichý ­- osobně vyzkoušeno, automatické zpomalování pomocí MB ­(Asus ­/ FIC­). Teplota cca 40­-50C dle zátěže při nejvyšším zpomalení ­(právě těch cca 1800ot­/s­) při běžném provozu.
Zázrak to není, ale řekl bych celkem slušný chladič.
S AMD Plus Box jsem se také setkal a připadalo mi to značně podezřelé ...
BTW: nejradši mám odborníky typu ­"asdfgh­", pro které jsou všichni kdo nesouhlasí ­"totální lameři­" ­- to je fakt k smichu.
Odpovědět0  0
Whill (16) | 10.9.200422:48
...mno, ja myslim, ze Petra Orla trochu ­"zaujalo­" to same co mne... sice tvrzeni ­"I když na druhou stranu je fakt, že Intelu stačí skoro cokoliv :­-­)­" ...ono totiz rozhodne neni v soucasne dobe pravdive :­-­) ...bylo­-li to mysleno obecne
Odpovědět0  0
rosťa | 3.9.200423:25
Naprosto souhlasím s tím tvým kámošem. Skutečně chladiče tzv. BOX, které AMD dodává ke svým procesorům stojí za hmmm ...nic. Koupil jsem si AMD XP 2800+Box ­(certifikovaný­) a chladič mě topil na 67°C a to se nezmiňuji o chlučnosti. Koupil jsem si větrák od Spire a jsem na 54­-56°C. Nevím čím chce AMD ohromit. Myslím si, že by si AMD měla uklidit nejdříve před svým prahem, než začne vyskakovat. Podle mě se jedná pouze o českou závist!!!
Odpovědět0  0
Whill (16) | 10.9.200422:44
...hmmm... to je zvlastni... mam take 2800+ chlazeny AC Copper Silent rev2 a jede to na 50 st a pokud snizim napeti z 1.65 na 1.55 tak to ma 45 st ­- tak to mam nyni... mas vubec ten chladic spravne nasazeny? Nehlasi ti deska nesmysly?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.