reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD popírá zprávy o problémech s mobilní platformou Puma

14.2.2008, Jan Vítek, aktualita
AMD popírá zprávy o problémech s mobilní platformou Puma
Společnost AMD popřela zprávy, se kterými přišel analytik Doug Freedman (American Technology Research). Dle nich má mít platforma Puma jistý technický problém, jenž by ji sice neměl celkově ohrozit, ale mohl by mít jistý dopad na první notebooky,...
Společnost AMD popřela zprávy, se kterými přišel analytik Doug Freedman (American Technology Research). Dle nich má mít platforma Puma jistý technický problém, jenž by ji sice neměl celkově ohrozit, ale mohl by mít jistý dopad na první notebooky, které na ní budou postaveny.



Tato platforma bude postavena na procesorech AMD Griffin a čipových sadách AMD M780 nebo AMD M780G s podporou PCI Express 2.0, HyperTransport 3.0 a technologie flash-cache pro zvýšení výkonu diskových operací. Integrované grafické jádro bude postaveno na čipech Radeon kompatibilní s DirectX 10 a s podporou HW dekódování HD videa z Blu-ray a HD DVD médií. Notebooky se samostatnými grafickými kartami využijí mobilní řadu ATI Mobility Radeon HD 3000 a připojení bude zahrnovat 802.11 a/b/g/n a také 3G.

AMD přitom říká, že neví o žádných technických problémech Pumy a pan Freedman nijak nespecifikoval problémy, které platforma má mít. Procesoru Griffin vyráběnému 65nm procesem se přitom zcela jistě vyhne známý TLB bug, protože není postaven na architektuře K10, ale K8/K9. Dle výrobce bychom se tak Pumy měli dočkat v druhém čtvrtletí tohoto roku, jak bylo plánováno.

Zdroj: X-bit labs
reklama