reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Společnost AMD zareagovala na šířící se stížnosti na rozhraní USB ve spojení s moderními základními deskami pro procesory Ryzen. Potvrdila tak, že problém existuje, ovšem co se o něm dozvíme? 
kaja99OK (1) | 23.2.202114:13
Mám cca 2 měsíce novou základovku, a mám přesně ty problémy. VR headset ­(Oculus CV1­) během užívání vyskakuje ve win10 hláška USB nebylo rozpoznáno. Postupně během hraní se zatěžuje jedno jádro na procesoru tak, že ve hrách klesá fps a na nehratelnou úroveň.

Když jsem zkoušel jiný Headset ­(reverb g2­) nešlo to připojit vůbec, dostal jsem jen error code 7­-14. O tom se píše na fórech často.

Mám desku Asus x570 Plus a headsety mají problém s konektivitou.
Zároveň mi konektivita headsetů narušuje výkon a vytížení jader na procesoru.

Grafiku mám RX 5700XT, nezávisle na ovladačích AMD, problém nebyl vyřešen.
RX5700 XT má navíc svůj vlastní problém, poslední ovladače nepodporují Substance painter, který padá do windows a nejde vůbec používat. Takže musím používat starší ovladače z roku 2020.

Někde je problém s PCI­-E, USB konektory, posledními ovladači grafiky, nedej bože posledními ryzeny.
Systém je neodladěný, nějaká hloupá chyba v kódu nebo ovladačích způsobuje pády a nefunkčnost.

Čekám fixy a updaty jak od AMD, tak od výrobce desek s čipsety x570.
Člověk za to dal extrémní prachy a výsledek je k pláči. Umí dneska výrobce udělat něco bez chyb?
Odkdy je běžné že uživatel, který si draze zaplatil produkt, se ještě navíc stává jejich testerem a to zadarmo ?!?!?!

Jak, jakože sbírají informace od uživatelů? Zaplatí jim za to? Tenhle přístup se mi extrémně nelíbí. Ale to je tak jediné co v tomto systému s tím tak můžu dělat, že ?.......

Odpovědět0  0
M0RGAN (248) | 23.2.202120:03
No ještě si můžete kupovat až na konci generace, kdy přichází nová. To už bývá ta stará odladěná a ještě ušetříte :­-­) Podobný přístup je vhodné aplikovat i na hry a nekupovat je hned, ale třeba po roce ­- až se vychytají největší bugy. A navíc ještě levněji :­-)
Odpovědět0  0
demortormer (10) | 23.2.20219:04
Výše zmíněná deska zcela bez problémů. A to mám usb prodlužovací kabel na usb 3, dlouhý 5 metrů, na něm hub a z něj pak všechna zařízení. Nemá přídavné napájení, funguje to. Jen to nedokáže napájet bezdrátovou nabíječku 10W. Desky mají často další konektor přídavného napájení a pokud nemáte hodně nový zdroj, nemáte jej zapojený. Nedivil bych se kdyby to bylo tím. Ale gpu mam pcie 3. Deska nenepají žádné přídavné ventilátory, zato má dva nvme ssd a rgb pásky.
Odpovědět0  0
tripx (4) | 22.2.202117:15
Ahoj, tuto vec sem zaznamenal uz i u b450 ted mam b550. Nahodne se mi odpojovali veci od logitechu, klavesnice,mys i webkamera, samsung telefon a flesky. Myslel sem si ze je to deskou ze umiraji USB porty. Vratili mi penize a tak sem si rikal ze za to mohla deska a tak jsem koupil b550. A ejhle problem zustal skoro stejny akorat s mensm intervalem. Vzal jsem tedy veskere periferie a zkusil na na starsim stroji s chisetem FX990 a problem nebyl zadny. Na B550 drivery od logitechu jsem po ciste instalaci w10 na klavesnici, mys nedaval. Bohuzel na webku jsem musel, jinak jsem nechal nativni drivery od win. A vypnul c­-state. Za zatim me to nezlobi ale webka obcas ano. Ted me opravdu zajima kde je problem. Driver od logitechu nebo chybny navrh desky rady 500 ? Jsem zvedav jak to dopadne.
Odpovědět1  0
M0RGAN (248) | 22.2.202114:48
Mně na desce B550 AORUS PRO AC ­(B550­) a Ryzenu 5600X v lednu opakovaně lagovala klávesnice a myš Logitech přes unifying přijímač. A protože jsem si to nemohl dovolit, tak jsem to vyřešil koupí řadiče Kouwell UB­-138­-2 a problémy to vyřešilo.
Ale aspoň se mi teď potvrdilo, že za to nemohou Windows, do přeinstalace se mi nechtělo :­-­) A výrobce v posledních dvou verzích BIOSu explicitně zmiňuje vylepšení stability a compatibility USB 2.0.
https:­/­/www.gigabyte.com­/Motherboard­/B550­-AORUS­-PRO­-AC­-rev­-1x­/support#support­-dl­-bios
Odpovědět1  0
Blaazen (241) | 22.2.202116:12
O téhle desce vážně uvažuju. Nebo o té novější revizi, co má AX wifi a přední USB­-C header. Snad to nějak poladí, tady bych si změnou výrobce asi nepomohl ­(myslím výrobce desky, Intel nechci­).
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.