reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD reaguje na zprávy o cenách Radeonů RX Vega

21.8.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD reaguje na zprávy o cenách Radeonů RX Vega
Společnost AMD vypustila do světa reakci na nepovzbudivé zprávy o cenách nových Radeonů RX Vega, která má k povzbudivosti také daleko. Její nové karty totiž zpravidla nejsou dostupné a pokud ano, tak jako drahé "Radeon Packs".
AMD na jednu stranu popřela, že by Radeon RX Vega 64 a 56 stály 499 a 399 USD jen v rámci úvodní nabídky, což je na jednu stranu dobrá zpráva, ale na druhou stranu je velká otázka, zda to na aktuální situaci vůbec něco změní. Karty za tyto ceny totiž prostě nejsou, nebo jsou velice obtížně dostupné a pokud to takto kvůli zájmu těžařů kryptoměn má v dohledné době zůstat, nijak nám nepomůže, že samostatné RX Vega 64 a 56 mají takové oficiální cenovky. 
 

 
Co konkrétního nám ale společnost AMD k tomu celému řekla? Začala tím, že poptávka po Radeonech RX Vega 64 nadále překonává její očekávání. Dále uvedla, že blízce spolupracuje se svými partnery na tom, aby se tato situace zlepšila. Její úvodní nabídka nových karet zahrnovala Radeon RX Vega 64 s doporučenou cenou $499, Radeon RX Vega64 Black Packs za $599 and Radeon RX Vega64 Aqua Packs za $699, na čemž se prý nic nemění. Vypadá to tak, že prostě jen došly nejlevnější verze RX Vega 64. 
 
Dále jsme se dozvěděli, že AMD pracuje na brzkém dodání nových kusů v průběhu příštích dnů a týdnů, a to včetně samostatných karet, tak tzv. Radeon Packs. To je všechno hezké, ale AMD nás v prvé řadě ubezpečovalo, že RX Vega už nastoupí v hojných počtech, což byl ostatně důvod jejich zdržení, čili plnění skladových zásob. Tyto zásoby ale dle ohlasů zákazníků a obchodníků rozhodně hojné nebyly, však do našich obchodů se dle všeho zatím nedostal ani jeden kus a první se očekávají až 28. srpna. 
 
Pokud tak mělo trvat přibližně měsíc, než AMD dokázalo vytvořit to málo skladových zásob RX Vega 64, co se téměř ihned vyprodalo, pak nelze očekávat, že se to v příštích týdnech zásadně změní k lepšímu, zvláště když udávaný hashovací výkon karet roste. Lze tak očekávat, že hráči se budou i nadále přetahovat o nové kusy s těžaři a pokud budou chtít svou Vegu za každou cenu, nejschůdnější cestou bude právě pořízení jednoho z Radeon Pack. I ten nejlevnější ale nabízí za cenu o 100 dolarů vyšší jen dva AAA tituly, což v podstatě ani není bundle, ale jejich nucená koupě. 
  
Zdroj: wccftech
reklama