reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: AMD se vrhá na ARM
30.10.2012, Jakub Doležal, aktualita
Ano, čtete správně! Dvojce na poli x86 se v posledních letech daří čím dál tím hůře, a tak hledá nové příležitosti. Právě expandující trh s ARM procesory je dle vedení AMD tím správným směrem. AMD se v oblasti x86 čipů dlouhodobě příliš...
Veyron (56) | 30.10.201214:59
Ospravedlňujem sa za tvrdú narážku na článok, ale nedá mi upozorniť na pár obrovských nezmyslov:

1. AMD nie je v strate. Výsledky, ktoré sa uvádzajú v komerčných médiách sú koncové po započítaní odpisov za nákup spoločnosti ATI. To samozrejme neznamená, že by bolo AMD v strate, ale práve naopak sa im darí profitovať za posledné roky stále vyššie a vyššie zisky. A marže u AMD sú úplne normálne porovnateľné s ostatnými výrobcami a síce Intel nepredáva v takom množstve čo Intel, keďže nemá také výrobné kapacity, no všetko čo vyrobí vo svojej jedinej továrni v Drážďanoch, rovnako aj predá. Ako fakt by ma zaujímalo z kade ťahá autor takéto nezmysli, keďže v zdroji pod článkom nič takéto uvedené nie je, tak isto ani u žiadneho vierohodné zdroja.

2. AMD nie je v ARM žiadny nováčik, len bohužiaľ neodhadli vývoj trhu a ich vtedy stratovú divíziu ARM odpredali, keďže odkúpenie spoločnosti ATI im spravilo obrovský škrt cez rozpočet, takže potrebovali šetriť a predaj malej stratovej divízie v podobe ARM bol jeden z krokov šetrenia. Mnohé ARM procesory v našich telefónoch sú pôvodom od AMD, len bohužiaľ ich už nevlastní ARM a preto musí začať odznova.
Odpovědět2  1
Talklive | 30.10.201222:51
Na drogach si Ty! Divizia CPU je hlboko v strate, taha to ako tak graficka divizia, ale celkova strata je strata. Za akviziciu sa plati, odpisy znamenaju premietnutie obstaravacich cien vyrobnych technologii do nakladov.

Ty si to ako predstavujes? Ze nakupis firmu a nejake tie vyrobne prostriedky, ale ich nezaratas do nakladov, lebo inak budes v strate? Vyrabam rohliky, ale muku, energie a cenu peci nebudem ratat, ale budem brat do uvahy len predajnu cenu?

Sa preber, absolutne nemas sajnu o tom co pises. Prestan si to tlacit do nosa, nerobi ti to dobre!
Odpovědět1  2
Veyron (56) | 31.10.20129:00
No ty to musíš mať skutočne ťažké, ale tak nič nové, stačí sa pozrieť v akej prdeli je tento štát, takže takýchto ľudí tu je bohužiaľ veľa.

Pracujem pre obchodnú spoločnosť a ovládam účtovníctvo, takže ďakujem za poučenie ;­)

Čo sa týka odpisov, tak teória ti ide, realita bohužiaľ nie ­(keď budem mať na účte 10 miliónov a kúpim za ne budovu a budem ich 10 rokov odpisovať, tak nie, to neznamená 10 ročný úpadok spoločnosti a stratu, ale naopak zisk, keďže nemusím platiť za prenájom­).

Čo sa týka tvrdení ­"hlbokej strate divízie CPU­", tak nevidím nič iné okrem bezduchého tvrdenia ­(žiadny zdroj­).
Odpovědět1  0
JUWARE (489) | 31.10.201219:33
Nechci vytvářet žádný flamewar, ale proč tedy AMD pravděpodobně bude propouštět podle některých zdrojů až 30% zaměstnanců? Protože jsou v zisku a daří se jim?

PS: Trochu jsem se pousmál nad prvním obrázkem, kde je jasně vidět procesor 386 viz.: http:­/­/imageshack.us­/photo­/my­-images­/132­/amd386.jpg­/ =)
Odpovědět1  1
milano: | 30.10.201211:34
@Jano
praveze zaujem je a bude len narastat
Odpovědět1  0
JanoX | 30.10.201212:03
To se jen tak povídá v PR a když už si to někdo koupí, tak jenom na vyzkoušení.
Současný trend je o co největší koncentraci výkonu do 1 U racku a pokud možno tam navirtualizovat co nejvíce ostatních serverů. Baterie desítek málo výkonných serverů jsou dávno pasé. Navíc je potřeba 64­-bit a to se ARMu zrovna moc nepovedlo.
Odpovědět0  2
Veyron (56) | 30.10.201215:03
Neviem prečo, ale nejak verím viac profesionálom od AMD, ktorý sa rozhodli využiť technológie ARM, než vášmu negatívnemu teoretickému fantazírovaniu o ­"nemožnom­" ARM.
Odpovědět0  0
JanoX | 30.10.201215:13
Věřit můžete čemu chcete, doporučuji například realitě cloudu a virtualizace :­-)
Odpovědět0  0
Dainn (5) | 30.10.201215:57
Upřímně chápu ty, kdož o masovém využití ARM v oblasti serverů a desktopu pochybují. Takových snah už tu bylo vícero a vždy skonaly na tom, že ARM je sice zajímavá věc, ale má také své úskalí! Je tedy hlubokou neznámou jak se s tím poperou v AMD, i když i já bych v tom neviděl moc nadějí. Jinou věcí je to. že AMD nyní přešlapuje na místě místo toho aby kráčelo vpřed a toto by mohl být impulz, který by mohl změnit jejich současnou víceméně sleppu uličku, protože nutná není evoluce, ale doslovně revoluce!
Odpovědět1  0
JanoX | 30.10.20127:15
AMD se tedy zřejmě hodlá přesunout na stránky dějepisných učebnic, tak jako VIA a Cyrix. O ARM na serverech je a bude nulový zájem.
Odpovědět2  5
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.