reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD slibuje nové referenční karty s Navi 21, přijdou brzy

2.2.2021, Jan Vítek, aktualita
AMD slibuje nové referenční karty s Navi 21, přijdou brzy
Server BabelTechReviews hlásí, že AMD slibuje další dodávky referenčních karet s čipy Navi 21, čili nových výkonných Radeonů. Přijít mají brzy, a to konkrétněji ještě během tohoto kvartálu, takže do konce března. 
Se zástupci BabelTechReviews se bavil Riche Corpus, který se do podobných zpráv obvykle nedostává, nicméně jde jistě o velice dobře informovaného pracovníka na pozici Senior Director v divizi Radeon Technologies Group. Corpus potvrdil, že AMD očekává další dodávky referenčních Radeonů RX 6800/6900 ještě během prvního letošního kvartálu. A je ostatně trošku smutné, že je trh v takovém stavu, aby se něco podobného vůbec muselo řešit. 
 
 
Riche Corpus dále uvedl, že AMD bude i nadále podporovat své partnery ve vývoji jejich nereferenčních modelů, ale nic jiného jsme ani neočekávali. 
 
Když se vrátíme k oněm dodávkám referenčních karet, pak ty budou určeny jako dříve k prodeji přímo na AMD.com, a to za výrobcem doporučené ceny. Aktuálně na těchto stránkách ale pochopitelně žádné takové nejsou dostupné, ostatně AMD má své prodejní sklady prázdné i co se týče procesorů Ryzen 5000. Stránky nás tak aktuálně leda odkážou na seznam prodejců v různých regionech. 
 
AMD přitom původně plánovalo, že své referenční Radeony s Navi 21 dodá na trh jen v první vlně a poté výrobu karet svěří už jen svým partnerům. Pak ale Scott Herkelman uvedl, že své karty bude AMD vyrábět ještě na začátku tohoto roku a my bychom se nyní vzhledem k situaci na trhu ani nedivili, kdyby byla výroba ještě prodloužena. A samozřejmě nejde jen o referenční karty, které pak prodává samo AMD, ale také o karty, které poté pod svou značkou prodávají jeho partneři jako Sapphire, Powercolor a jiní, ovšem ve skutečnosti jde o to samé. 


reklama