reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD vyslalo na trh Radeon R9 Fury

13.7.2015, Jan Vítek, aktualita
AMD vyslalo na trh Radeon R9 Fury
Společnost AMD dle plánu přišla s novou grafickou kartou Radeon R9 Fury, která se v jejím produktovém portfoliu zařadí mezi Radeon R9 Fury X a Radeon R9 390X, a to jak cenou, tak výkonem. Co nám tedy nabídne?
AMD prohlašuje, že jeho nová karta Radeon R9 Fury je určena pro hraní her v rozlišení 2560 x 1440, v němž by měla zvládnout jakýkoliv titul s vysokými detaily a s hratelnými FPS. Řadu titulů ale zvládne také v rozlišení Ultra HD, čili 3840 x 2160, ale zde prostě nelze mluvit jinak než obecně,.





Radeon R9 Fury je již podstatně delší než Fury X, ale to pouze kvůli tomu, že je vybavena vzduchovým chladičem, který musí být dimenzován na to, aby její čip Fiji s paměťmi HBM uchladil. Je tak zřejmé, že PCB pod chladičem bude v podstatě poloprázdné, ale to mluvíme pouze o originálním designu. AIB partneři firmy AMD budou moci přijít s vlastními verzemi chladičů a můžeme předpokládat, že půjde především o dvou či tříventilátorové modely s axiálními a ne radiálními ventilátory. AMD umožní nabízet také přetaktované R9 Fury.

Nová karta je tedy také založena na čipu Fiji, který ale byl připraven o osm ze svých 64 jednotek GCN, takže má celkem 3584 Stream procesorů oproti 4096 u Fury X. Vedle toho disponuje 224 TMU, 64 ROP a 4 GB paměti HBM na 4096bitové sběrnici. Jádro je taktováno na 1000 MHz, čili o něco níže než u Fury X, ale paměti pracují na stejné frekvenci 500 MHz (1 GHz DDR), což dává 512 GB/s datové propustnosti.

Základní cena pro kartu Radeon R9 Fury je 549 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama