reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Normální klávesnice patří mezi digitální zařízení v tom smyslu, že tímto způsobem zaznamenávají stisk tlačítek. Co kdybychom ale mohli využít klávesnici, která by detekovala také míru stisku tlačítek? Přesně to nabízí Wooting One. 
pidalin (1477) | 12.11.20174:29
Já bych to snad na PC ani nechtěl aby to takhle fungovalo, to by pece zabilo takovou tu PC lenost, kdy jenom držim šipku do předu a nestaram se jak přesně to mam držet a tak, z toho mam na gamepadu uplně křeče v prstech.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1108) | 11.11.201720:37
Taková klávesnice mě nezajímá i když po přečtení uznávám, že to má význam např pro šipky. Jde o to, že článek jsem četl jen proto, že jsem nechápal jak by mohla být klávesnice analogová, ne že by mě zajímaly herní klávesnice. I teď si dovolím tvrdit, že klávesnice není analogová. Měří sílu stisku, ale měří ho digitálně, ne analogově. Rozliší např 1024 úrovní síly podobně jako grafický tablet. Když bude mít např 1024 úrovní, tak klávesnice nijak nepozná jestli tlačím silou 1024,1 nebo silou 1024,4. To je důsledek digitálního měření síly přítlaku. Když udělám obvod zdroje, žárovky a analogovou klávesu ­- tlačítko ­(tlačítko budou dvě kovové plošky, na tom vodivá guma, která je spojí, klávesou budu měnit sílu přítlaku, bude se měnit odpor­), taková klávesa bude analogová, žárovka bude plynule měnit svítivost podle síly přítlaku. měření síly bude analogové, výstupní informace nebude omezená na několik ­(1024­) úrovní.
Prosím pište nadpisy pravdivě ať to neotvírám zbytečně. Dalo by se to považovat za druh spamu ­- klamný nadpis. ­(Dnes běžná nekvalita zpravodajství, dříve se to nestávalo.)
Odpovědět1  0
Blaazen (241) | 12.11.201714:10
Jistěže je analogová. Tvůj termín ­"digitální měření síly přítlaku­" je blbost. Ať už je tam posuvný rezistor nebo tensometr či využívají Hallův jev, vždy z toho leze analogový signál, který pak přes AD převodník putuje do počítače, protože běžné PC není analogový počítač.
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1108) | 13.11.201715:15
Jo jo ten snímač je analogový, ale klávesnice obsahuje A­/D převodník a na výstupu z klávesnice už je jen digitální informace, proto je klávesnice digitální.
Podobně je to u digitálního foťáku, na buňkách čipu se vytvoří náboj podle množství světla co dopadne za dobu expozice a pak se to převede na digitální informaci 0 až 255 bitů.
Digitální kuchyňská váha má např rozlišení 1 g a rozsah 6 kg, výstup má pouze digitální na číslicový displej, nemá výstup kam bych si mohl připojit analogový ručičkový voltmetr. váha je teda pouze digitální. stejně tak klávesnice.
Jde o to jakou informaci zařízení poskytne na výstupu.
Odpovědět0  0
danno (335) | 11.11.201715:41
silne stlacenie klavesy = bold.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.