reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Již nějaký ten pátek se mluví o tom, že pokles prodejů počítačů PC by se konečně mohl zastavit. Objevuje se tak stále více optimistických článků, v nichž svá očekávání vyjadřují jak analytici, tak zainteresovaní výrobci.
ComputerConsulter (26) | 5.7.201416:04
Nekdo by samozrejme upgrade neresil, dokud vse funguje. Jinak pokud nekomu staci obycejny pocitac, tak existuji reseni jako treba Intel Atom S1260, ktery je dvoujadrovy a jeho srdce tepe na 2 Ghz, nebo mini PC reseni, kdy se PC snadno prenasi ­- treba Zotac ZBOX nano neni spatnym resenim + prikoupeni ext. HDD na data a treba i k urychleni takoveho stroje nejaky ten SSD.. Ono zalezi na co to clovek chce vyuzit..
Jinak zajimavosti je ze starou 486ku zapnete i po 20ti letech a vsechno funguje :­)
On i starej dobrej pentium II... Jinak jesli AMD vs Intel moc v techto malych sestavach nema cenu resit. Jesli Linux nebo Windows at si kazdy vybere. Jesli Windows tak jesli Win 8.1, Win 8, Win 7, Win XP ­- tak to neresim, zamerne jsem neuvedl Windows Vista, tam mam male vyhrady, ale pokud to nekomu vyhovuje, tak proc ne..
Odpovědět0  1
ComputerConsulter (26) | 5.7.20143:16
Já se domnívám, že pro koupi nového počítače v dnešní době už musíte mít opravdu dobrý důvod. Buď vám Vaše stávající PC dosloužilo, nebo je už tak zastaralé, že nemá cenu jej upgradovat.. Já jsem si postavil počítač někde kolem roku 20010 z různých komponet v Kanadě a to z důvodu, že můj notebook už bzl postarší a že jsem si chtěl pořídit klasický stolní počítač. Poskládal jsem ho z kvalitních komponent ­- MB Asus CROSSHAIR IV FORMULA, procesor šestijádrový AMD Phenom II X6 1090T black edition, RAM Crucial 2000 OC 2x4 GB, jako HDD SSD 128 GB OCZ Revodrive, plus klasické HDD na data Některé HDD jsem měl již před tím a dva 2 TB HDD jsem koupil nové. Jeden starý 1,6 GB jsem pouze připojil.. Grafickou kartu jsem použil podle mě obyčejnější a to EVGA GeForce GTX470 Superclocked. Já hraju málo kdy a když už, tak akorát Skyrim, Simcity, Need for speed a občas nějákou tu kravinku na to to bohatě stačí... Jediné co jsem upgradoval po čase bzl HDD 1,6 TB, protože se odebral do křemíkového nebe a to na 3 TB WD RED, přikoupil jsem interní WiFi, protože ta přez USB 2.0 byla pomalejší než moje připojení na net ­(70 Mb up, 16 Mb down­). Koupil jsem nový OS Windows 8.1 ­- krabicovou verzi ­- trochu odvaha já vim, ale i tak je to slušný systém ­- tedy co jsem měl možnost vyzkoušet Windows 8, tak we windows 8.1 mám menší problém s Shell Clasic Start Menu... Jinak přemýšlím o instalaci Windows XP ­(mám štítek a k tomu učtenku za kuličkovou myš dodnes fungujiící­) na další oddíl kvůli problému s instalací firmware na MT Samsung a pár věcem.. Jinak občas používám Mandrivu live, když dělám pokusy s HW, nebo pokud chci zůstat anonymní...
Jinak k tématu ­- co by mě přimělo koupit nový PC? Tak asi nová technologie pamětí, protože mi příjde, že to je úzkým hrdlem dnešních počítačů.. Pokud bude DDR4 s podporou quad chanelling, tak stejně bych upgradoval maximálně procesor a desku a paměti, jinak by vše zůstalo a staré věci bych buď prodal, nebo někomu dal.. Asi bych pořídil rychlejší SSD Revodrive... Ten původní bych nechal na Windows XP a Mandrivu a na pokusy...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.