reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec Torque: futuristická otevřená PC skříň

29.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Antec Torque: futuristická otevřená PC skříň
Antec známe spíše jako výrobce designově umírněných skříní, jehož portfolio odpovídalo tomu, co nabízí třeba známý veterán Chieftec. Tomu však skříň Torque ani v nejmenším neodpovídá a spíš vypadá jako zařízení z arzenálu Iron Mana.
Antec se tak řadí rovněž mezi výrobce vysoce nepraktických skříní, které jsou poskládané z mnoha nesourodých kusů, jsou větší, než by mohly být, velice dobře přístupné prachu, netlumící hluk vnitřních komponent a sloužící především k tomu, aby ladily oku. To však samozřejmě pouze za předpokladu, že se budou líbit. 
 
 
Nový model Antec Torque nepatří čistě jen mezi speciály, jejichž úkolem je pouze zaujmout procházející na veletrzích. Dostal se už na trhu, takže si jej možná budeme moci koupit také u nás, i když "masovka" to jistojistě nebude. 
 
 
Skříň má rozměry 621 x 285 x 644 mm (H x Š x V) a skládá se z celkem 14 hliníkových panelů v šedé a červené barvě, dvou panelů z temperovaného skla o tloušťce 4 mm a pak tu je pochopitelně i řada menších dílů. 
 
 
Dovnitř se vejdou desky formátů ATX, Micro ATX či Mini ITX a vedle nich pak tři 120mm ventilátory vepředu a tři stejně velké nahoře, což lze v obou případech nahradit až 360mm radiátory. Vrchní část skříně je pro snadný přístup připevněna přes panty, takže se dá odklopit a vedle toho tu máme samozřejmě přístup i z obou boků po odstranění skleněných panelů. 
 
 
Zdroj budeme montovat klasicky dospod skříně a viditelné záslepky jasně ukazují na pozici základní desky. Vedle toho je uvnitř místo už jen pro jedno 2,5" a jedno 3,5" zařízení, takže vskutku nic moc a přední panel nabízí dva USB 3.0, tlačítka a audio konektory vedle jednoho USB 3.1 typu C. 
 
 
Cena byla stanovena na doporučených 379 eur s daní, takže necelých deset tisíc korun. 
 


reklama