reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC uvádí už třetí generaci herních LCD AGON

20.8.2018, Jan Vítek, aktualita
AOC uvádí už třetí generaci herních LCD AGON
Společnost AOC na Gamescomu 2018 představuje třetí generaci svých herních monitorů AGON, takže budeme mluvit o AGON 3. Do té se zatím dostaly dva modely s 27" panely, a sice AG273QCG a AG273QCX.
Oba monitory se od sebe liší už na první pohled, za což mohou jejich rozdílné stojany. AG273QCG má jednoduchý červený stojan a AG273QCX pak trojbodový stříbrný stojan, který bude lépe sedět na nerovném povrchu. Oba přitom mají 27" prohnuté panely se zakřivením 1800R, takže v čem se vůbec liší krom uvedeného? 
 
AOC AG273QCG (vlevo) a AG273QCX (vpravo) 
 
Jde především o to, že AG273QCX je určen pro sestavy s Radeonem díky své podpoře FreeSync 2 HDR, vedle níž tu máme DisplayHDR 400, odezvu 1 ms (MPRT) nebo 4 ms GtG a až 144Hz obnovovací frekvenci. AOC AG273QCG je zase určen pro karty GeForce, neboť podporuje G-Sync, má také 1ms odezvu (ovšem již GtG) a pak až 165 Hz obnovovací frekvenci. Oba monitory mají shodné rozlišení QHD, čili 2560 x 1440 bodů a 90% pokrytí barevného prostoru DCI-P3.
 
Oba monitory mají také velice tenké rámečky nahoře a po stranách a AOC myslelo na možnost jejich rychlého rozebrání a přesunu, takže tu máme příslušné držáky a možnost monitory ze stojanu rychle a jednoduše vycvaknout. 
 
 
AGON Game Lights představuje kruhové podsvícení na zadní straně, pak tu máme ovladač Game Pad pro nastavení monitoru včetně profilů a nechybí také postranní držák na sluchátka. AG273QCG si již za svůj design stačil odnést ocenění Red Dot Design Award 2018.
 
Nakonec můžeme zmínit obvyklé herní funkce jako je OSD zaměřovací kříž, počítadlo FPS a také nezbytné Flicker-Free a Low Blue Light. AOC AGON AG273QCG s G-Sync přijde na trh v listopadu a AGON AG273QCX s Freesync 2 HDR o měsíc později. Ceny ohlášeny nebyly. 
 
Zdroj: TZ AOC


reklama