reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple chce kvůli platbám ve Fortnite zrušit Epic Games jejich vývojářské účty

18.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple chce kvůli platbám ve Fortnite zrušit Epic Games jejich vývojářské účty
Před pár dny se plně rozhořel spor mezi Applem a Epic Games ohledně provizí na App Store. Epic Games nedovoleně vložil do hry Fortnite systém plateb mimo platformu Applu, ten aplikaci smazal a nyní chce vývojářům zrušit účty.
Vysoké 30% provize z nákupů na Apple App Store (ale i Google Play Store) jsou trnem v oku mnoha vývojářů a Epic Games už došla trpělivost. Přestože to odporuje podmínkám, které se zavázali dodržovat, dali do své hry Fortnite platební metodu, která vedla mimo systém Applu a uživatelé tak mohli mít DLC a jiné nákupy o 25 % levněji. Apple to nenechal bez odezvy a aplikaci ze svého obchodu kvůli porušení podmínek během pár hodin smazal. Epic Games odpověděli žalobou. Stejný scénář, jen o pár hodin později, následoval i se společností Google. Pokud jde o Apple, ten hodlá bojovat dál a chystá se k dalšímu kroku.
 
Fortnite
 
Pokud se Epic Games neumoudří a nezačnou se chovat podle pravidel stanových Applem pro jeho obchod s aplikacemi, bude jim k 28. červenci zrušen vývojářský účet na App Store. Ti tak už nebudou mít přístup k vývojářským nástrojům pro iOS a macOS. Otázkou nicméně je také to, jak se celá situace promítne na Unreal Engine, který má pod palcem právě Epic Games. Na něm totiž běží mnoho her nabízených přes předplatné Apple Arcade.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama