reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.12.2017, Jan Vítek, aktualita
Apple spustil projekt Marzipan, v jehož rámci se bude snažit uspět tam, kde Microsoft selhal. Chce totiž sloučit dva nyní rozdílné světy operačních systému macOS a iOS tak, aby aplikace mohly pracovat na obou. 
elho_cid (169) | 27.12.201715:07
Když můžou na mobilech a počítačích běžet stejné webové stránky ­(já vím, těch vašich se to netýká, ty nevypadají hezky nikde­) s jednoduchým přeformátováním rozhraní a stejnou funkcionalitou, proč by to měl být problém u UWP aplikací?
Já UWP za nepovedené nepovažuju, naopak. Některé UWP aplikace provozuju na mobilu, počítači a na Xboxu a pokud si autor dá tu práci a ovládání a prezentaci přizpůsobí, může stejná aplikace fungovat na mobilu i na televizi.
Takže ne Microsoft neselhal, selhal jste vy.
Odpovědět3  1
asip80 (1164) | 27.12.201716:14
to je fakt některé UWP aplikace jsou tragédie jak funkčností tak i po stránce UI a některé jsou zase opět zářným příkladem toho že to jde dělat i velmi dobře takže výmluvy některých vývojářských týmů jsou velmi směšné a spíš to ukazuje na jejich vlastní neschopnost viz. projekt od VLC pro WP­/W10M na který dokonce vybrali peníze a ani ho nedokončili s tím že to prý nejde udělat pořádně a pak si jen namátkou stáhnu náhodnou aplikaci která funguje naprosto bezchybně a nepadá jako to VLC­(ostatně ani UWP verzi pro desktop nedokázali udělat pořádně­) :­)

rozhodně multiplatformní univerzálnost vítám obzvlášť když nám ten výkon i v mobilním segmentu raketově narůstá a win šlapou i na ARMu a nejspíš si to moc dobře uvědomuje i apple :)
Odpovědět2  0
elho_cid (169) | 27.12.201716:59
Za povedené UWP považuju třeba RSS čtečku Nextgen reader nebo MyTube. Hezké rozhraní má třeba aplikace pro Fitbit. Většina UWP aplikací to dobře nezvládla, ale to není chyba API ani systému, to je jen za autory těch aplikací ­(což je často i sám Microsoft­).
Jinak to VLC používám na Xboxu a přestože je to viditelně nedotažené v UI, tak to přehraje všechny formáty videí co tomu předhodím a to se počítá. Takže aspoň něco.
Odpovědět0  0
Aros (547) | 3.1.201815:14
No selhal v tom to protlačit. Samotná myšlenka je samozřejmě dobrá. Realizace o něco horší, ale pořád bych řekl že dobrá. Ale nepodařilo se jim prostě přinutit vývojáře aby pro to vyvíjeli a lidi, aby to používali. Nicméně jako obvykle u MS musím říct ­- oni jsou zvyklí, že je po jejich a proto nadějné projekty vzdávají příliš brzo.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.