reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple měl prý na poslední chvíli zrušit levný stylus "Marker" pro iPhone

25.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Apple měl prý na poslední chvíli zrušit levný stylus "Marker" pro iPhone
Apple u svých tabletů už dlouhé roky podporuje dotykové pero Pencil, které je k dispozici ve dvou generacích. Proslýchá se však, že by se pro iPhony měl objevit dotykový stylus ve stylu Samsungu S-Pen. Na poslední chvíli byl ale zrušen.
Steve Jobs se možná bude obracet v hrobě. Apple má totiž podle posledních zpráv uvažovat o dotykovém peru pro iPhone. Přitom právě dotyková obrazovka s multi-touch a absence dotykového pera byla jednou z nejvíce vyzdvihovaných vlastností, které Steve Jobs zmiňoval při uvedení prvního iPhonu. Nyní to vypadá, že dotykové pero Apple Pencil nebude k dispozici jen pro tablety iPad, ale levnější a jednodušší verze by se měla objevit i pro telefony iPhone. Mělo se tak stát už i s iPhonem 14, podle posledních informací se ale měl Apple rozhodnout toto na poslední chvíli odvolat, a je možné, že se pera dočkáme až v příštím roce u iPhonu 15.
 
Apple Pencil
 
Nové pero by mělo mít název Apple Marker a na rozdíl od Pencilů, které mají vestavěný akumulátor a nabíjí se přes Lightning, resp. magneticky na straně tabletu, by Marker neměl mít akumulátor podobně jako konkurenční S-Pen u některých telefonů Samsung Galaxy. Pero (resp. malinký čip v hlavičce) by se tedy mělo nabíjet bezdrátově. Zatímco Pencil stojí 99 USD, resp. 129 USD za druhou generaci, Apple Marker měl stát 49 USD. Vzhledem k tomu, že první generace Pencilu u nás stojí 2990 Kč, dala by se předpokládat cena 1490 Kč. Apple měl údajně vyrobit okolo milionu kusů, než se rozhodl pero prozatím zrušit. Hovoří se o tom, že celá várka bude zlikvidována. To by naznačovalo tomu, že společnost nejspíše nebyla spokojena s technickým řešením a bude se pracovat na nové verzi pera. Ale také se možná ničeho nedočkáme.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama