reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple ohlásil další keynote na 10. listopadu, očekáváme Macy s ARM

2.11.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple ohlásil další keynote na 10. listopadu, očekáváme Macy s ARM
Apple má letos hodně našlapaný podzim. Ohlásil totiž už třetí podzimní keynote. Ta další se bude konat příští týden a hovoří se o tom, že by tu měly být představeny Macy s procesorem Apple Silicon založeným na ARMu.
Už nějakou dobu nás Apple láká na nové iMacy a MacBooky, které mají postupně přejít na nové procesory Apple Silicon. V podstatě by mělo jít o procesory z iPhonů a iPadů, tedy o architekturu ARM. Ta má přinést nižší spotřebu i cenu, zároveň by se tak snížila závislost na Intelu a jeho schopnostech. A právě takové počítače by mohly být představeny na letošní třetí podzimní keynote nazvané One More Thing. Ta je plánována na 10. listopadu 19:00 našeho času.
 
Apple keynote One More Thing
 
Bohužel zatím nevíme, která zařízení by měla mít ve svých útrobách tyto nové procesory. Často se v tomto ohledu spekuluje o novém základním 12" MacBooku, což je v podstatě jediný model, na jehož pravděpodobném uvedení se shodne většina zdrojů. Mimo to se občas hovoří také o nové 14" verzi. Patrně se dostane také na nové varianty MacBook Pro, zde se ale předpokládá, že 16" verze zůstane ještě u procesorů Intel (ta 13" dostala 10. generaci CPU Intelu teprve nedávno, nicméně právě u ní se předpokládá, že by mohla být jednou z prvních na Apple Silicon). A aby toho nebylo málo, docela často se zmiňuje i nový MacBook Air s 13" obrazovkou, který by mohl být také tím, co dostane Apple Silicon. Tyto informace ale může zkreslovat fakt, že oba modely mají být 13" a zdroje si tak nejsou jisté, který 13" model by to vlastně měl být.
 
Co se týče iMaců, zde bohužel nic nevíme. Někteří zmiňují i uvedení sledovacích přívěšků AirTags, ale ty se zmiňovaly (a neuvedly) už tolikrát, že by člověk mohl začít pochybovat, zda na tom Apple vůbec pracuje. Tak uvidíme za týden.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama