reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představuje bezdrátová náhlavní sluchátka AirPods Max

9.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple představuje bezdrátová náhlavní sluchátka AirPods Max
Po dlouhém čekání se konečně objevují bezdrátová náhlavní sluchátka Apple AirPods Max. Nabídnou aktivní potlačení hluku, 40mm drivery a nízký tlak na hlavu, díky čemuž slibují vysoký komfort.
O příchodu náhlavních bezdrátových sluchátek od Applu se mluví už hodně dlouho a dnes se tak konečně stalo. Přichází Apple AirPods Max. Chlubí se tradičně jednoduchým a čistým designem ve stylu Applu, nechybí čipy Apple H1 a mnoho typických funkcí, jako je např. aktivní potlačení okolního hluku. Apple se soustředil na co nejlepší komfort, takže by sluchátka měla být lehká, dobře držet na hlavě, ale zároveň netlačit. Dovolují rozsáhlé možnosti natáčení tak, aby se přizpůsobila každé hlavě a uchu.
 
Apple AirPods Max
 
Najdete zde Digital Crown, kruhový ovladač hlasitosti, který dovoluje také spustit přehrávání, pozastavit ho, přeskočit skladby, přijímat i ukončit hovory. Design bral jasnou inspiraci u téhož z hodinek Apple Watch.
 
Apple AirPods Max
 
Najdeme tu 40mm drivery a systém ozvučení, který má zajistit hluboké basy, přesné střední pásmo i čisté vysokofrekvenční zvuky. Využití tu našel neodymový kruhový magnet. V každém sluchátku je čip Apple H1 starající se o "výpočetní" audio. Procesor je 10jádrový a zvládne dosáhnout 9 miliard operací ta sekundu. Toho se využívá např. pro Adaptive EQ, Active Noise Cancellation, mód Transparency a prostorové audio.
 
Apple AirPods Max
 
První ze zmíněných technologií měří způsob odrážení zvuku u uživatelova ucha s konkrétním nasazením sluchátka a na základě toho upravuje distribuci zvuku. Mód Transparency zajišťuje sníženou míru potlačení zvuku tak, aby byla slyšet hudba, ale i okolí včetně vlastního hlasu v přirozené podobě.
 
Apple AirPods Max
 
Výhodou má být také snadné párování sluchátek s nejrůznějším hardwarem, jako je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Watch i Apple TV a účtem iCloud, nechybí automatické přepínání zvuku mezi zařízeními (např. při práci na Macu, když někdo zavolá na iPhone). Audio Sharing pak dovoluje na dvou sluchátkách poslouchat zvuk z jednoho zdroje. Zajímavostí je také automatická pauza při zvednutí jednoho sluchátka. 
 
Podle Applu mají vydržet na 20 hodin provozu, a to včetně zapnutého prostorového zvuku a aktivního potlačení hluku. V balení najdete i pouzdro Smart Case, které sluchátka přepne do ultra úsporného stavu šetřícího akumulátor. Co nepotěší, je u Applu tradičně cena. Ta totiž činí 16.490 Kč s DPH, což je opravdu hodně. Prodej začne 15. prosince a k dispozici bude vesmírně šedá, stříbrná, zelená, blankytně modrá a růžová varianta.



Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama