reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.3.2022, Milan Šurkala, aktualita
Podle posledních neoficiálních informací chystá společnost Apple předplatné i na telefony iPhone a další svůj hardware. Operativní leasing by tak řešila společnost sama včetně dalších svých služeb.
Pate1973 (256) | 27.3.202219:56
to je přece ten nejlepší důkaz snahy o šetření přírody proč by zákazník měl mít mobil třeba 3 až 4 roky když mu múžeme prodat každý rok nový a starý zrecyklovat.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4501) | 27.3.202220:22
Proč zrecyklovat? Apple má přece program repasovaných iPhonů. Dodnes takto můžete sehnat např. iPhone 8.
Odpovědět0  0
komplikator (640) | 30.3.20220:01
Zákazník co chce mobil na 3­-4 roky nebo snad víc nebude řešit jeho pronájem, to se nevyplatí. Třeba u Alzy je pronájem na rok a za ten člověk zaplatí více jak polovinu, lepší je to u Macbooku, ale tam je nájem typicky 2 roky a opět člověk zaplatí přes polovinu, Nejlépe vychází iPady, třeba iPad Air co mám takhle pronajatý bych zaplatil až po 43 měsících pronájmu a to v ceně mám i pojištění proti rozbití, Po 18 měsících kdy to můžu ukončit zaplatím 7128 korun, nový stál 17 tisic, kdybych ho prodával a nechtěl se handrkovat neprodám ho za víc jak 10­-11k, takže za 18 měsíců zaplatím při nájmu jen cca 1000­-1200 navrch a to je levnější než individuálně koupené pojištění

Vyplatí se to při roční­/dvouleté obměně, Prostě platím pár dolarů měsíčně a za rok­/dva přijdu, vrátím a vyfasuju nový, ano vyjde to dřáž než koupit a následně prodat, ale kdo se má trápit s prodejem a otravnými kupujícími, že. Navíc v ceně bývá i pojištění, náhradní přístroj obratem atp… Takže telefon by šel pryč nehledě na pronájem nebo koupi, protože to člověk přinese k operátorovi nebo do apple store a dá starý telefon v rámci trade­-in jako protiúčet.

Jinak ty telefony se repasují, přímo Apple má refubrished store, kde prodává věci které koupil v rámci trade­-in nebo je jen zákazníci vrátí v rámci return policy… Refubrished projde Apple kontrolou, vymění se co je potřeba a zabalí stejně jako nové zařízení a pak se prodává s cca 15% slevou a samozřejmě plnou zárukou Apple. Bohužel v ČR není dostupný refubrished store ani trade­-in přímo u Apple, ale certifikovaní CZ prodejci trade in dělají. Nově to začala dělat i Alza.

Jinak pokud Apple vykoupí něco hodně stsarého tak to recykluje, konec konců dnes je drtivá většina zařízení, minimálně šasi, magnety,,, ze 100% recyklovatelného materiálu, do roku 2030 by měl být Apple CO2 neutrální,
Odpovědět0  0
x3m (149) | 27.3.202212:54
Opakuju alzu? :)
Odpovědět0  0
komplikator (640) | 29.3.202223:48
Alza není jediná kdo dwělá pronájem, je normální že leckteré firmy si třeba výpočetní techniku pronajímají formou operáku, každých X let dostanou nové počítače a nemusí se o nic starat.

Tady Apple opravdu konkuruje hlavně mobilním operátorům a jejich trade.in programům, člověk odstane k tarifu telefon, platí za něj pár dolarů navíc měsíčně a po roce­/dvou ho donese a vymění za nový
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.