reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple si patentoval Mac integrovaný do klávesnice

2.3.2022, Milan Šurkala, aktualita
Apple si patentoval Mac integrovaný do klávesnice
Apple si patentoval zajímavou myšlenku integrovat počítač do klávesnice, což ale v zásadě není nic až tak nového. Na podobném principu fungovaly už historické domácí počítače a herní konzole z 80. let.
Společnosti si často patentují své myšlenky a nápady, přičemž to platí i o Applu. Ten si nechal patentovat myšlenku, která není zrovna až tak převratná. V podstatě se využívala už před nějakými 40 lety v tehdejších počítačích jako Commodore 64 nebo Atari 800 a podobných. Budou zde ale patrně nějaké detaily a odlišnosti v konceptu, které dovolují uznání jako novinky. Tím by mohl být dotykový senzor v klávesnici, utěsnění nebo port USB-C, což předchozí počítače neměly.
 
Apple Magic Keyboard
 
V podstatě by mohlo jít o Mac mini vybavený klávesnicí, což by umožnilo majitelům přenášet si počítač i s klávesnicí. Stačilo by pak jen najít displej a připojit ho. Z druhého pohledu by vlastně šlo o Macbook bez displeje. U počítače se uvažuje i varianta s aktivním chlazením, na druhou stranu bychom neměli zapomínat na to, že v podstatě stejný hardware, který je v Mac mini s procesorem Apple M1, najdeme i v tabletu iPad Pro, který aktivní chlazení nemá a i toto má docela velkou plochu na to, aby se stačilo chladit pasivně.
 
Apple patent
 
Jedna z variant tak počítá s hliníkovou konstrukcí pro odvod tepla i s induktivním napájením, může mít také odolnou konstrukci s utěsněním. Nesmíme však zapomenout na jednu věc. Patent pochopitelně automaticky neznamená, že se takové zařízení i objeví na trhu. Uvítali byste ho však?
 
Patent Applu
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama