reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí iOS 4.2 a multitasking pro iPad, iPhone a iPod touch

23.11.2010, Jan Vítek, aktualita
Apple uvádí iOS 4.2 a multitasking pro iPad, iPhone a iPod touch
Společnost Apple si připravila novou verzi iOS 4.2, který je určen pro iPad, iPhone a iPod touch. Přináší především dlouho očekávaný multitasking, podporu složek pro uspořádání aplikací, jednotnou poštovní schránku v aplikaci Mail a pak...
Společnost Apple si připravila novou verzi iOS 4.2, který je určen pro iPad, iPhone a iPod touch. Přináší především dlouho očekávaný multitasking, podporu složek pro uspořádání aplikací, jednotnou poštovní schránku v aplikaci Mail a pak Game Center, AirPlay a AirPrint. Celkem je tu 100 nových funkcí. K dispozici je ke stažení od dnešního dne.



Game Center umožní vyzvat své přátele na virtuální souboj, nebo se nechat automaticky spárovat s novými soupeři. K prohlédnutí jsou bodové zisky, či hry, které jsou oblíbeny našimi přáteli.

AirPlay je funkce pro bezdrátové přehrávání hudby, videa a zobrazování fotografií z iPad, iPhone a iPod touch na zařízení Apple TV. Dále je možné odesílat zvuk pomocí stanice AirPort Express a AirPlay, a to bezdrátově do libovolných reproduktorů s vestavěnou funkcí AirPlay. Ty přijdou na trh v příštích měsících.

AirPrint nám jako tisková architektura nabídne připojení přes Wi-Fi, přičemž nebudou zapotřebí tiskové ovladače. Zapotřebí ale bude tiskárna s podporou AirPrint, což budou některé HP Photosmart, HP LaserJet Pro a HP Officejet. Ztracený přístroj pak pomůže najít, zamknout či z něj vymazat data funkce Find My iPhone (nebo iPad/ iPod touch), která je nyní bezplatná i bez předplatného MobileMe. Najdete ji na App Store, ovšem pracuje jen s iPhone 4, iPad nebo novým iPod touch (4. generace).

iOS 4.2 je kompatibilní se zařízeními iPad, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch druhé a třetí generace (modely z konce roku 2009 s 32 GB nebo 64 GB) a s novým modelem iPod touch.

Zdroj: TZ Apple
reklama