reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ARM Seamless Computing: telefon jako náhrada za desktop

13.2.2015, Jan Vítek, aktualita
ARM Seamless Computing: telefon jako náhrada za desktop
Budoucnost osobních počítačů dle ARM, to je téma nového videa, které ukazuje možnost využití mobilního zařízení jako primárního osobního počítače. Ten by tak mohl být v některých případech jednoduše nahrazen mobilním telefonem.
Společnost ARM vypustila do světa nové video, které ukazuje možnou budoucnost osobních počítačů. Před několika lety se pro výkonné a velké notebooky vžilo označení Desktop Replacement, čili náhrada za desktop. V očích firmy ARM však mají desktopy nahradit už pouhé chytré telefony, které se tak stanou primárním počítačem, jenž bude chytře měnit své režimy a chování dle toho, kde se nachází a jak je chceme využít.





Dle firmy ARM tak pouze přijdeme ke stolu, položíme telefon na desku stolu a on sám se dle toho zařídí. Pod sebou totiž může detekovat podložku pro bezdrátové napájení a kolem sebe si vyhledá dostupné periferie, tedy monitor, klávesnici, myš a případně jiné, k nimž se automaticky připojí. ARM k demonstraci tohoto konceptu využil telefon Samsung Galaxy Note 3, čili je zřejmé, že z hlediska dostupných technologií a rozhraní už nejsou překážky. Pro připojení ke klávesnici a myši postačí Bluetooth a pro displej se zase využije Miracast.


To samozřejmě bude pracovat za předpokladu, že uživatelům bude stačit programová výbava operačního systému Android i na desktopu. Není ale důvod, proč by něco takového nemohl nabídnout i Microsoft, zvláště poté, co představí unifikovaný systém Windows 10. Zřejmé také je, že tento koncept dokáže ospravedlnit vývoj stále výkonnějšího hardwaru určeného pro mobilní telefony a tablety. Samotný ARM si pro tento rok připravil řadu novinek, mezi než patří nový ARM CortexA72 s architekturou ARMv8-A, který slibuje 3,5násobný výkon ve srovnání s Cortex-A15 a grafické jádro Mali T880, které má být oproti svému předchůdci 1,8x výkonnější.

Zdroj: Hexus.net

reklama