reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Budoucnost osobních počítačů dle ARM, to je téma nového videa, které ukazuje možnost využití mobilního zařízení jako primárního osobního počítače. Ten by tak mohl být v některých případech jednoduše nahrazen mobilním telefonem.
astorian (5) | 18.2.201510:33
Ja ako ITckar pracujem aj cez telefon v pripade nudze. 5.5 palcov na telefone nie je nic moc, ale je to mozne. Externy monitor, klavesnica a mys pripojena cez bluetooth alebo docking stanicu s hdmi a usb komfort vyrazne zvysi. Aplikacie ako TeamViewer, remote desktop a vpn client ma pirpoja do prostredia kde sa uz pohybujem na desktope serera­/klienta.
Suhlasim, podobnych projektov tu uz bolo vela, ale nie kazdy neuspech je uplny. Napriklad Ubuntu Edge vyzbieralo 12.8 milionu $, co ukazuje ze pre podobne zariadenia je potencionalny trh.
x86 architektura sa dostava do mobilnej sfery so vstupom Intel Atom procesorov ­(uz drhuhym po clovertrail+­). Napriklad Lenovo P90, Asus ZenFone a ine zariadenia s Intel Atom Medfield a Merrifield architekturou. Necudoval by som sa keby Microsoft pouzil tuto architekturu pre Windows 10 mobile.
Android prostredie na desktope ani mne nesedi. Preto ma zaujima skor sposob prepnutia prostredia ako v pripade Ubuntu for Phones. Prepnutie do desktopoveho prostredia je ok pre office pracu.
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 13.2.201513:00
Třeba budu znít jako zpátečník, nebo pesimista, ale projektů jako je tento už byla celá řada a všechny skončili neúspěchem. Vždy měli buď malý výkon, šílenou cenu, uzavřenou platformu, či jiný problém. Dokonce i projekty postavené na x86 a Windowsech neuspěli. Jak tedy asi dopadne něco co má nahradit PRACOVNÍ pc ale je postavené na ARM s Androidem je snadné domyslet.
Skutečně nevím, proč si stále tvůrci takovýchto projektů myslí, že textový editor + vytváření prezentací + email a internet = práce na počítači. Navíc asi žijí v nějaké paralelní dimenzi, kde má všechno bluetooth a wifi, kde má každý neomezený vysokorychlostní internet a to i v mobilu a kde má člověk na práci pouze jeden HD monitor a ne třeba 2 nebo 3 s WUXGA či vyšším rozlišení.
Odpovědět0  0
Luk Skywalker (510) | 14.2.201510:41
Souhlasím, podle mě je Android vhodný pouze na dotykové mobily, už na tabletu mi nevyhovuje. Navíc pokud něco velkého chci dělat s mobilem, tak radši využiji aplikace AirDoid. Čili funguji obráceně radši PC než mobil.
Také využívám počítač pro svou specifickou práci, ale to by přes mobil mohlo fungovat, není to zas tak náročné na hardware.
Zmínka, že má všechno bluetooth a wifi, je lživá, PC většinou tyto technologie nemají ­(notebooky ano­), takže by se to muselo upragedovat, když to není standard a s tím internetem je stejné.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.