reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ashes of the Singularity v DX12: AMD i NVIDIA zrychlují

16.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Ashes of the Singularity v DX12: AMD i NVIDIA zrychlují
Benchmark hry Ashes of the Singularity nedávno vyvolal velkou diskusi nad výkonem karet GeForce a Radeon v DirectX 12 a nad celým tématem asynchronních shaderů. Podívejme se na to, jak si vedou karty s nejnovějšími ovladači.
Ashes of The Singularity je hra, která je zajímavá především tím, že je jako jedna z prvních určena i pro DirectX 12, které umí využít a vykázat značný nárůst výkonu, ovšem v předchozích testech se to týkalo karet Radeon, zatímco karty NVIDIA v některých případech mírně získaly a jinde zase ztratily. Začalo se tak mluvit o asynchronních shaderech, které měly tuto výhodu kartám Radeon zajistit, přičemž NVIDIA zaujala vyčkávací pozici. Nyní má AMD i NVIDIA v nabídce nejnovější ovladače, které jsou určeny nejen pro Star Wars Battlefront, ale také pro Ashes of the Singularity, čili můžeme očekávat, že v této hře by karty obou firem měly předvést to nejlepší, co v nich je.





Server Computer Base nám toto srovnání nabídne, přičemž pro svůj test využil karty AMD Radeon R9 Fury X a Radeon R 390, z konkurenčního tábora pak NVIDIA GeForce GTX 980 Ti a GTX 970. Ovladače NVIDIA verze 355.60 a 358.50 a AMD 15.8 a 15.10 byly tedy hlavním tématem testu a jak se ukázalo rozdíly tu skutečně jsou.





Ať dokáže NVIDIA či AMD využít asynchronní shadery jakkoliv, z výsledků je zřejmé, že hi-endové modely jsou vyrovnané a v souboji R9 390 vs. GTX 970 o trošku vede Radeon, a to všechno v DirectX 12. Samotná hra Ashes of the Singularity je ale stále vyvíjena, a to v současnosti jako alfaverze. Dle předpokladů se ale má dostat do nabídky Steam (Early Access) již 22. října, tedy příští čtvrtek. Čili poměr sil se může ještě změnit.

Zdroj: Computer Base
reklama