reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock má velmi zajímavou AMD 770 desku umožňující CrossFire

18.8.2008, Pavel Boček, aktualita
ASRock má velmi zajímavou AMD 770 desku umožňující CrossFire
Společnost ASRock má v nabídce novou a velmi zajímavou základní desku, nazvanou A770CrossFire. Na tu ve svém testu upozornil server OCWorkBench a osobně musím říct, že mi tento model připadá jako jeden z momentálně nejlepších se Socketem...
Společnost ASRock má v nabídce novou a velmi zajímavou základní desku, nazvanou A770CrossFire. Na tu ve svém testu upozornil server OCWorkBench a osobně musím říct, že mi tento model připadá jako jeden z momentálně nejlepších se Socketem AM2+. I přes použitou low-endovou čipovou sadu AMD 770 totiž na ní ASRock umožnil CrossFire, jediná drobná nevýhoda je, že pro nastavení osmi linek pro oba slotu při použití dvou karet je nutné obrátit pro to určenou kartu mezi sloty.



Deska má pětifázový VRM (se všemi napájecími konektory umístěnými poblíž, což by však bez důkladného úklidu kabelů mohlo zavazet proudění vzduchu od věžovitých chladičů k výstupnímu ventilátoru) a samozřejmě podporuje mikroprocesory Phenom s TDP až 140 W a frekvencí sběrnice HyperTransport 5,2 GHz. Co více, lze na ní volně nastavit násobič sběrnice HyperTransport, procesory tak lze přetaktovat mnohem jednodušeji než dosud. Jen na zkoušku byl taktován Phenom 64 X4 9550, se kterým bylo dosaženo frekvence 3,124 GHz při napětí 1,4 V.



Samozřejmostí je podpora pamětí DDR2-1066, ač pouze do kapacity 8 GB; deska navíc již má novější jižní můstek SB700. Kromě dvou PCIe x16 slotů nabízí ještě jeden PCIe x1 a tři PCI. Integrován má HD audio kodek Realtek ALC888 (s koaxiálním i optickým výstupem S/PDIF) a čip Realtek RTL8111C pro Gigabit Ethernet. Deska má šest SATA-300 konektorů (s podporou JBOD a RAID 0, 1, 0+1 a 10), jeden UATA-133 a jeden sdílený eSATA. Další SATA konektor se ještě nachází u I/O panelu, což bude pravděpodobně další eSATA skrze bracket, nicméně pak by nebylo možné použít ne jeden, ale dva SATA-300 kvůli pouze šesti kanálům jižního můstku; ASRock jej však nezmiňuje. K připojení externích zařízení lze využít deseti portů USB 2.0 (z toho čtyři skrze brackety).



Zdroj: The Inquirer
reklama