reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock odhalil své první desky s FM2+ pro Kaveri

5.9.2013, Jan Vítek, aktualita
ASRock odhalil své první desky s FM2+ pro Kaveri
Společnost ASRock si připravila své první základní desky se socketem FM2+, které jsou určeny pro APU AMD Kaveri, jež však bohužel přijdou až v příštím roce. Desku s FM2+ samotnou můžete ale využít již dnes, neboť tento socket je zpětně kompatibilní...
Společnost ASRock si připravila své první základní desky se socketem FM2+, které jsou určeny pro APU AMD Kaveri, jež však bohužel přijdou až v příštím roce. Desku s FM2+ samotnou můžete ale využít již dnes, neboť tento socket je zpětně kompatibilní s prodávanými APU řad Richland a Trinity.





Konkrétně se jedná o model FM2A88X-Extreme6+ s formátem ATX a pak tu je menší FM2A88M-Extreme4+ formátu Micro ATX s chudší výbavou. FM2A88X-Extreme6+ má pro napájení APU připraveno deset fází VRM, pak čtyři sloty DDR3 DIMM, dva PCI Express 3.0 x16 (při zapojení obou komunikují po osmi linkách), třetí PCI Express x16 verze 2.0 se 4 linkami a pak po dvou PCI Express 2.0 x1 a PCI. Dále tato deska nabídne sedm portů SATA 6 Gbps a jeden eSATA 6 Gbps, dual link DVI, DisplayPort 1.2, HDMI, osmikanálové audio s optickým S/PDIF, gigabitový Ethernet a šest USB 3.0.





FM2A88M-Extreme4+ má pro napájení procesoru šest fází, dále také čtyři DDR3 DIMM, jeden PCI Express 3.0 x16 a jeden PCI Express 2.0 x16 se čtyřmi linkami. Pak tu je ještě jeden PCI Express 2.0 x1 a rovněž jeden PCI, dále dual link DVI, D-Sub, HDMI, čtyři USB 3.0, osmikanálové audio a gigabitový Ethernet.

Zdroj: techPowerUp
reklama