reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.1.2013, Jan Vítek, aktualita
Společnost ASRock představila svou dosud nejlepší základní desku pro socket AM3+. Jedná se o model 990FX Extreme9, který má nabídnout velmi stabilní 12+2fázové napájení, kvalitní komponenty, mezi něž patří také ethernetový čip 82583V od...
vasedl (64) | 24.1.201315:10
No ještě by mě zajímalo, jak bude na tom s kvalitou...Slyšel jsem, že ASRock vyrábí nejporuchovější desky...Je to pravda?
Odpovědět0  0
MuadDib (85) | 30.1.201310:34
Řekl bych, že jsou to pouhé pomluvy...

Totiž, ASRock se již před 2 lety stal 3. největším výrobcem základních desek ­( http:­/­/www.bit­-tech.net­/news­/hardware­/2011­/01­/28­/asrock­-third­-largest­-motherboard­-maker­/ ­); navíc i dle tohoto průzkumu: http:­/­/www.ranker.com­/list­/the­-best­-motherboard­-manufacturers­/computer­-hardware pořád zůstává 3. nejlepším a nejoblíbenějším výrobcem základních desek... takže já se domnívám, že je to po zásluze a že kdyby byl vyráběl poruchové desky, tak by nebyl tam, kde je.

Navíc... co si dobře pamatuji, tak právě ASRock měl poslední dobou vůbec nejlepší základní desky pro procesory ­(CPU­) od AMD, co se týče vhodnosti pro přetaktování, neboť jeho Fatal1ty 990FX Professional měla 12+2­-fázové napájení CPU, zatímco třeba všude asi nejčastěji vychvalovaná Crosshair V Formula od ASUSteku měla pouze 8+2­-fázové napájení CPU.
A jak víme, právě v jakosti napájení procesoru tkví největší podstatný rozdíl mezi deskami, alespoň pokud jde o přetaktování, ostatní vlastnosti jsou v tomhle ohledu až druhořadé.

Nu a tenhle nový model je zřejmě v podstatě jakýmsi nahrazením té Fatal1tky... asi jim už vypršela smlouva na to označení... ;­-­)

Na závěr ale musím přiznat i svou možnou podjatost v téhle záležitosti, neboť sám mám základní desku ASRock 990FX Extreme4, protože jsem ji považoval za vůbec nejlépe vybavenou desku s čipovou sadou 990FX.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.