reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus oficiálně představil SaberTooth X58

9.8.2010, Jakub Doležal, aktualita
Asus oficiálně představil SaberTooth X58
Každý výrobce spotřební elektroniky občas představí velmi zajímavý produkt, který si však zakoupí jen několik nadšenců vyžadujících nejnovější technologie a vysoce kvalitní komponenty. Přesně takové parametry splňuje nová základní deska...
Každý výrobce spotřební elektroniky občas představí velmi zajímavý produkt, který si však zakoupí jen několik nadšenců vyžadujících nejnovější technologie a vysoce kvalitní komponenty. Přesně takové parametry splňuje nová základní deska SaberTooth X58.



Hlavním cílem této novinky je naprostá spolehlivost a odolnost vůči různým druhům namáhání. Asus to nebere na lehkou váhu a SaberTooth X58 poslal nejprve vstříc armádním a nakonec i serverovým testů. Nová deska je tak schopna zvládnout 24/7 provoz při plném vytížení. Systém se navíc i sám kontroluje, či upravuje napájení.

Asus nešetřil ani v oblasti použitých technologií a jako základ použil high-endový čipset Intel X58. Do patice LGA 1366 tak můžeme osadit ty nejvýkonnější procesory Core i7, včetně verzí Extreme Edition. Operační paměť DDR3 je podporována do frekvence 1866 MHz a díky 6 slotům je maximální kapacita úctyhodných 24 GB.



Pro grafický systém jsou k dispozici dva plnohodnotné (x16) PCIe sloty a zprovoznit lze jak 2-way SLI, tak quad-GPU CrossFireX. Pevných disků lze připojit celkem 8, z toho mohou dva disponovat rozhraním SATA 6Gb/s. Na starším rozhraní SATA 3Gb/s je možné kombinovat disky v RAID polích. V případě externích úložišť je připraveno eSATA (včetně nápájení) a dvojice USB 3.0 portů.

Kompletní specifikace a popis produktu je možné shlédnout v anglickém jazyce na serveru VR-zone, který získal informace přímo od tiskového oddělní společnosti Asus. Zatím nebyla oznámena finální cena, či datum vydání.

Zdroj: VR-zone, TCM
reklama