reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus oznámil upgrade BIOSu, který přinese podporu Intel Broadwell

11.3.2015, Tomáš Kuzin, aktualita
Asus oznámil upgrade BIOSu, který přinese podporu Intel Broadwell
Asus je prvním výrobcem základních desek, který oficiálně oznámil podporu přicházejících procesorů Intel Broadwell na svých stávajících deskách. Postačí k tomu upgrade BIOSu, který je už nyní dostupný na stránkách Asusu.
5. generace procesorů Intel Core pomalu, ale jistě přichází na trh. Již zde máme úsporné procesory Broadwell-U nebo mobilní Core-M, ty však nemají socketové verze, nýbrž se rovnou pájí na desku. Desktopové čipy včetně socketových verzí jsou ale už za dveřmi.

Již loni Intel oznámil, že socketové verze nových Braswellů budou využívat stejný socket jako současná generace Haswell, tedy LGA 1150. Stejně tak i nejnovější čipové sady Intel 9 series by měly podle informací Intelu podporovat novou 5. generaci Core. (Nový socket LGA 1151 má přijít až s další generací v podobě Intel Skylake.) Upgradu z Haswell na Broadwell by nám tedy, máme-li základní desku s chipsetem Intel H97 nebo Z97, nemělo nic bránit.





Asus tato tvrzení potvrzuje a vydal pro většinu svých desek se zmiňovanými chipsety update BIOSu, který zajistí podporu nových procesorů.

I samotný proces by měl být jednoduchý, jelikož Asus vybavuje většinu svých desek funkcí "Asus USB BIOS Flashback", která umožní updatovat BIOS z USB flash disku bez nutnosti připojení CPU či pamětí, což je velmi užitečná funkce. Představme si např., že jsme zakoupili nový procesor současně s deskou, která ještě nemá aplikovaný update BIOSu a je tak s novým CPU nekompatibilní. Museli bychom si kvůli samotnému updatu sehnat a připojit starší procesor z řady Haswell.

Zdroj. Tom's Hardware
reklama