reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG Strix XG17AHP: přenosný 17" a 240Hz monitor

14.7.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG Strix XG17AHP: přenosný 17" a 240Hz monitor
Asus si pod označením ROG Strix XG17AHP připravil nový 17palcový herní monitor, který nabídne mobilitu, a to díky svým rozměrům a rovněž i díky vestavěné baterii. Dosahuje přitom obnovovací frekvence až 240 Hz. 
Asus ROG Strix XG17AHP je přenosný monitor s úhlopříčkou 17,3 palců a vybavený je panelem typu IPS. Dle jeho výrobce bychom jej mohli použít třeba takto pro rozšíření pracovní plochy notebooku, ovšem posloužit nám může prostě jako mobilní zobrazovací plocha určená třeba jen pro přehrávání filmů. I když kupovat si jej pouze na to by nemělo smysl, neboť jde především o herní model.
 
 
ROG Strix XG17AHP totiž nabízí obnovovací frekvenci 48 až 240 Hz řízenou pomocí Adaptive-Sync, což si jistě také řádně zaplatíme, a to v ceně 599 USD. To platí pro výše zmíněnou verzi XG17AHP, přičemž vedle ní je tu ještě levnější model ROG Strix XG17AHPE s cenou 499 USD. Ten totiž nemá přibalen ROG Tripod, čili trojnožkový podstavec, díky němuž si můžeme monitor vyzdvihnout takto pěkně nad displej notebooku. 
 
 
Další specifikace slibují odezvu 3 ms (GtG), 100procentní pokrytí barevného prostoru sRGB a maximální jas 300 nitů. To vše v těle s tloušťkou cca 1 cm a hmotností kolem 1 kg. Asus také do výbavy přidává různé obvyklé technologie či funkce jako flicker free, GamePlus, GameVisual a low blue light, dále je tu možnost plně nastavit obrazovku monitoru pomocí softwaru Asus Display Widget Windows, který tak nahrazuje OSD menu. 
 
 
 
Konektivita je zajištěna pomocí rozhraní micro HDMI, 2x USB typ C (jeden i pro DisplayPort, druhý pro nabíjení/napájení), pak tu je sluchátkový konektor, dva 1W reproduktory pro základní ozvučení s DAC ESS Sabre 9118 a vestavěná baterie má kapacitu 7800 mAh. S typickou spotřebou pod 10 W pak zvládne monitor napájet asi 3,5 hodiny. 
 
Celkové rozměry monitoru jsou 399 x 251 x 10 mm a hmotnost 1060 gramů. ROG Tripod sám o sobě přidá dalších 700 gramů a nabídne rozsah nastavení výšky 115 mm. V balení ještě najdeme kabel USB-C, napájecí adaptér, kabel micro-HDMI / HDMI, stylus ZenScreen a kryt displeje sloužící i jako základní stojan. 
 


reklama