reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG Swift PG32UQX s mini LED přijde v květnu

29.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG Swift PG32UQX s mini LED přijde v květnu
Asus si na květen chystá alespoň dvě zajímavé monitorové novinky. Jednak to je již ohlášený Strix XG43UQ s HDMI 2.1 a vedle něj to je model ROG Swift PG32UQX s mini LED, o němž již také víme. 
Asus ROG Swift PG32UQX byl světu představen už loni v říjnu, ale to jsme se dozvěděli jen pár informací z čínského Taobao. Nyní už je zřejmé, že tato novinka se chystá na trh a na něj přijde příští měsíc stejně jako model Asus Strix XG43UQ, první model s rozhraním HDMI 2.1. 
 
 
Asus zde mluví také o světovém prvenství, a sice o prvním herním monitoru s mini LED, rozlišením 4K a HDR. Bude tu tak přímé podsvícení, díky čemuž bude obrazovka rozdělena do 1152 zón, kde se může měnit intenzita podsvícení pro účely HDR. I díky tomu získá tento monitor certifikaci DisplayHDR 1400.
 
 
Asus ROG Swift PG32UQX je založen na 32palcovém a 10bitovém panelu Quantum Dot IPS, který navíc potěší příznivce opravdového G-Sync díky podpoře G-Sync Ultimate s obnovovací frekvencí až 144 Hz, čili ne převlečeného FreeSync. Monitor zvládne z 98 procent pokrýt barevný prostor DCI-P3 (pro sRGB platí 160 procent) a očekávat můžeme kalibraci barev již z továrny s DeltaE < 2. Odezva GtG činí 4 ms. 
 
 
Jsou tu také dva výstřelky, a sice jednak už známý systém Aura Sync s promítáním loga vertikálně dolů ze základny monitoru a pak také Live Dash OLED displej v obvyklém místě loga. Ten může ukazovat různé údaje jako teploty komponent, takty, rychlost ventilátorů, atp. Jde o 2palcový displej s rozlišením 256 x 64.
 
 
Konektorová výbava čítá tři HDMI 2.0, jeden DisplayPort 1.4, sluchátkový výstup a dva USB 3.0. Dodávaný stojan umožní nastavení výšky (70 mm), natočení i naklopení obrazu, ale také jej můžeme vyměnit za VESA stojan (100 x 100). 
 
Oficiální cena nebyla ohlášena, ovšem dle serveru Hexus byl monitor spatřen v předprodeji za 2999 USD.


reklama