reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus TUF Sabertooth Z170S se zimní kamufláží

11.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus TUF Sabertooth Z170S se zimní kamufláží
Asus ukázal světu novou základní desku s označením TUF Sabertooth Z170S, která je postavena na PCB se zimní kamufláží. Právě design základních desek vidí jejich výrobci jako stále důležitější a tento model je jednou z reakcí.
Asus TUF Sabertooth Z170S je deska formátu ATX vybavená paticí LGA 1151 určenou pro procesory Skylake. Vybavena je do bíla laděnými chladiči a zadní porty mají kolem sebe plastový kryt. Všimnout si můžeme také malých chladičů s výstupky, jež jsou nejspíše na cívkách posázeny kolem patice a dle nich můžeme určit, že deska je vybavena 12fázovým napájením procesoru.





Dále má k dispozici čtyři sloty pro DDR4 DIMM s kapacitou až 64 GB a pak celkem třemi sloty PCI Express 3.0 x16. Asus ještě nemá hotovou webovou prezentaci se specifikacemi, a tak je otázka, zda je na procesor napojen pouze první z nich, nebo první dva, které by se tak uměly podělit o 16 linek. Z fotografií můžeme vyčíst pouze to, že dva sloty PCI Express x16 dole mají osazené vodiče pouze pro 8 linek. Ten zcela vespod ale bude jako obvykle pouze x4 a napojený na čipovou sadu.





TUF Sabertooth Z170S využívá firemní technologie ICe, Thermal Radar 2 a TUF Detective 2, jež mají zajistit lepší možnosti chlazení a jeho správu. Asus také slibuje odolné komponenty, což podporuje stanovenou pětiletou zárukou. Nezapomíná ani na moderní výbavu, takže tu máme rozhraní USB 3.1 s konektorem A i C (až 10 Gb/s) a hned pod chladičem čipové sady je také jeden slot M.2. Všechny zadní porty a konektory jsou opatřeny ESD Guards, které je chrání před elektrostatickými výboji.

Deska bude vyslána na trh ještě v tomto měsíci a bude stát kolem 5900 Kč.

Zdroj: KitGuru
reklama