reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí nové notebooky B a P třídy business

6.9.2010, Jan Vítek, aktualita
Asus uvádí nové notebooky B a P třídy business
Společnost Asus si připravila nové modely notebooků B a P, které patří do tzv. třídy business a jejich úhlopříčky budou dosahovat velikostí 14 a 15,6 palců. Díky hliníkovým konstrukcím by měly dle výrobce poskytnou odolnost proti tlaku a...
Společnost Asus si připravila nové modely notebooků B a P, které patří do tzv. třídy business a jejich úhlopříčky budou dosahovat velikostí 14 a 15,6 palců. Díky hliníkovým konstrukcím by měly dle výrobce poskytnou odolnost proti tlaku a pádu, což platí i pro jejich pevné disky se speciálním uložením proti otřesům. O zabezpečení dat se zase postarají čipové karty, čtečky otisků prstů a také moduly TPM. Ceny se budou dle výbavy pohybovat od 13 do 27 tisíc Kč.



Do řady B zapadnou nové B43 a B53 s procesory Intel Core i3/i5 a technologií vPro. Dočkáme se přepínatelných grafických čipů pro energetickou úspornost, šestičlánkových baterií Boston-Power zaručující maximální kapacitu i po 900 nabíjecích cyklech a technologie Asus Xpress Charge pro nabití baterie na 90 procent za hodinu a půl. Volitelné budou funkce Intel Anti-Theft Technology a Computrace LoJack for Laptops a novinkou bude technologie ATI Eyefinity pro připojení až 3 monitorů.



Asus P series dostane modely PL80, P50, P42 a P52 se stejnými procesory a navíc NVIDIA Optimus, která má dle tiskové zprávy na základě míry vytížení automaticky přepínat mezi integrovaným jádrem a grafickými kartami NVIDIA GeForce 310M a ATI Mobility Radeon HD 5470. Radeon bude samozřejmě s Optimus pracovat leda tak ve fantazii PR specialisty, ale aspoň víme, že se tato karta u modelů P také uplatní. Mezi doplňkovými funkcemi se ukáže Asus Scene Switch pro přepnutí notebooku do prezentačního režimu a Asus Palm-proof má na touchpadu rozpoznat nechtěný dotyk.

Zdroj: TZ Asus
reklama