reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autodesk nabídne nový software pro práci se souřadnicovými systémy

2.10.2007, Marek Štelčík, aktualita
Autodesk nabídne nový software pro práci se souřadnicovými systémy
Společnost Autodesk oznámila, že plánuje darovat technologii projekce souřadnicových systémů a map geoprostorové open source komunitě. Software, který Autodesk koupil od společnosti Mentor Software a jejího zakladatele Norma Olsena, pomůže...
Společnost Autodesk oznámila, že plánuje darovat technologii projekce souřadnicových systémů a map geoprostorové open source komunitě. Software, který Autodesk koupil od společnosti Mentor Software a jejího zakladatele Norma Olsena, pomůže uživatelům snáze zvládat převody geografických souřadnic a umožní lepší geoprostorovou analýzu. Toto rozhodnutí bylo zveřejněno na každoroční konferenci Free and Open Source Software for Geospatial (FOSS4G) v kanadské Victorii, kde se na školeních, prezentacích a diskuzích setkávají open source vývojáři a uživatelé geoprostorových technologií. „Nový plánovaný příspěvek podporuje projekce a transformace potřebné pro podporu více než 3 000 souřadnicových systémů po celém světě. Disponuje možnostmi, jež dosud nebyly komunitě open source k dispozici.



Jsem také velice nadšený, že Norm Olsen vstupuje do naší komunity a těším se na intenzivnější spolupráci a inovace – což jsou charakteristické rysy open source komunity,“ říká Frank Warmerdam, prezident nadace Open Source Geospatial Foundation (OSGeo). Plánovaný příspěvek navazuje na nedávnou akvizici technologie společnosti Mentor Software. Podmínky akvizice nebyly zveřejněny. Zakladatel a šéf společnosti Mentor Software Norm Olsen, který tuto technologii vytvořil a jíž se Autodesk nadále plánuje věnovat, vstupuje do společnosti Autodesk jako senior software engineer.



Tato technologie je v současné době zabudována ve vlastních softwarových produktech Autodesku včetně AutoCAD Map 3D a Autodesk MapGuide Enterprise a používají ji tisíce organizací po celém světě. Softwaroví inženýři Autodesku v současné době připravují zdrojový kód k uvolnění. Což znamená, že pracují na jeho náležité dokumentaci a uspořádání typické pro open source projekt. Společnost počítá s tím, že software věnuje jako open source projekt nadaci OSGeo do konce roku 2007.
reklama