reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Vyvojář hry Terraria si na Twitteru postěžoval, že mu Google z nějakého jemu neznámého důvodu zablokoval účet, což znamená, že nemůže využívat zakoupené aplikace na svém telefonu, svůj kanál na YouTube a ani Google Drive. 
DarkRichelieu (1230) | 9.2.202112:25
Asi ho zaznamenal ­"velký bratr­" jak stál někde před americkým kongresem v době nepokojů :­)
Ale ted vážně, není první ani poslední co dostal banána a ani mu neřeknou důvod. Taková je dnes doba, aneb můžete si myslet a říkat si co chcete, budeme­-li s tím my souhlasit :D Ale i v té severní korei vám před odsouzením a popravou řeknou, co že jste to vlastně udělal.
Odpovědět13  3
luky_pribyl (95) | 9.2.202114:56
Něco podobného jsem chtěl také napsat. Olajkoval pár tweetů bývalého prezidenta a banán je doma :­-­) Tahle korporatokracie a deplatforming mi začíná nahánět hrůzu. Když coudové službý začínaly, byl jsem vůči nim ostražitý. Říkal jsem si, že je přece lepší mít data u sebe, byť za cenu pečlivého zálohování. Časem ­(s lepším a všude dostupným připojením­) jsem cloudu přišel do jisté míry na chuť ­(mohla za to dost pohodlnost, ale prostě je to šikovné­). To je ale zase už nějakou dobu pryč. Teď, když je připojení ještě dostupnější a doma mám slušný upload, plánuji vše stáhnout z cloudů na své disky ­(a zase zálohovat­) a přistupovat k nim vzdáleně domů. Protože aby mi někdo jen tak vypnul můj účet, to by byla celkem rána. Dokud nějaký poskytovatel nebude mít klauzuli, ve které alespoň slíbí, že mě nedeplatformuje, či to nebude mít jasná pravidla ­(min. výstraha s odůvodněním­) a možnost stáhnout si data, tak pryč z cloudu a podobných služeb. Možná jsem paranoik, ale to neznamená, že se to nemůže stát. V té S.Korei aspoň člověk může nadávat na stát. Můžeme se pošklebovat čínskému kreditnímu systému. Jediný rozdíl je, že v Číne je člověk účastníkem toho systému nedobrovolně, zatímco my ­"dobrovolně­". Nemusíme si přece služby u technologických gigantů pořizovat. Nikdo nás nenutí mít telefon, že ano. K tomu např. TelcoScore. Kolik takových věcí nás asi hodnotí.
Odpovědět6  2
SatanS (209) | 10.2.202110:39
jasne, jakoze pred 10­-15 lety se nemohlo stat, zes dostal permaban a duvody sis mohl jenom domyslet... :­-D
to az ted...
Odpovědět0  0
luky_pribyl (95) | 11.2.202114:56
No jo, ale tehdy to nemělo faktický dopad do života ani jako kdyby někomu byl před 110 120 lety zakázán odběr elektřiny. K naštvání možná, ale topil by dál uhlím a svítil dál petrolejkou. Dnes je to pro leckoho v podstatě likvidační.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.