reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Battlefield 2042 a nároky na hardware, beta odstartuje už za týden

29.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Battlefield 2042 a nároky na hardware, beta odstartuje už za týden
Electronic Arts a DICE si chystají pro virtuální bojovníky nový válečný multiplayerový titul Battlefield 2042, kde se v jedné instanci může utkat až 128 hráčů využívajících PC i konzole. Jaké jsou nároky na hardware a kdy bude beta?
Nároky na hardware, které autoři zveřejnili, se týkají právě betaverze, ovšem pochopitelně budou velice podobné i v případě konečné verze hry, která na sebe nenechá už dlouho čekat. Chystána je na 19. listopad a připravena bude pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 a PS5. Je třeba ale upozornit, že instance se 128 hráči nebudou podporovány na starších PS4 a Xbox One. 
 
 
Později ale budou snad zveřejněny i podrobnější specifikace, respektive požadavky na hardware spojené také s rozlišením, kvalitou zobrazení a cílovou snímkovací frekvencí. Nyní tu máme prostě jen minimální a doporučené specifikace. 
 
 
Pokud jde o procesory, pak v jejich případě snad byly doporučené modely tahány z klobouku. Jak jinak si vysvětlit, že minimální specifikace žádají 6jádrový a 12 vláknový relativně moderní Ryzen, přičemž v případě Intelu stačí obstarožní 4jádrový i 4vláknový Skylake, přičemž doporučený je už starší, ale osmijádrový Ryzen 7 s SMT, anebo ještě starší, ovšem pouze čtyřjádrový Haswell, ovšem s Hyperthreadingem. Ale možná že je to jen jakýsi podivný způsob, jímž chtějí autoři sdělit, že na procesoru v podstatě nezáleží. 
 
Doporučené grafické karty už svou logiku mají, takže přinejmenším si připravíme výkon na úrovni GTX 1050 Ti či Radeon RX 560 a ideálně pak GeForce RTX 3060 a Radeon RX 6600 XT. Vypadá to tak, že doporučené specifikace se mohou týkat vysokých detailů, 1080p a alespoň 60 FPS. Minimální by tak mohly být o rovněž 1080p, ale nižších detailech a nejspíše i snímkovací frekvenci. 
 
Dále bude zapotřebí alespoň 512kB propustnost internetového připojení a také cca 100 GB prostoru na pevném disku či lépe na SSD. 
 
 
Otevřené betatestování Battlefieldu 2042 proběhne příští týden od 6. října, ovšem první dva dny jsou vyhrazeny pouze pro ty, kteří už mají hru předobjednanou. Skutečně otevřená beta tak začne až 8. října a potrvá do 10. října. 
 


reklama