reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ PD2705Q: monitor s USB-C pro profesionály míří na český trh

27.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
BenQ PD2705Q: monitor s USB-C pro profesionály míří na český trh
Pokud často pracujete s fotkami či videi, BenQ představilo monitor právě pro vás. Jeho specialitou by mělo být přesné barevné podání a 100% pokrytí barevného prostoru sRGB. K tomu přidává moderní konektor USB-C.
Trh s profesionálními monitory se rozrostl o novinku PD2705Q, kterou uvedla společnost BenQ. Jedná se designově velmi povedený model, který využívá tmavě šedou barvu v kombinaci s modrými detaily. Nohu se stabilním podstavcem ozvláštňuje kulatý otvor, který můžeme znát i z jiných monitorů od BenQ. K tomu se přidávají relativně tenké rámečky po třech stranách. Hlavní cílovou skupinou jsou designéři a další kreativci, kteří dennodenně pracují s grafikou, fotografiemi nebo videi.
 
 
Proto se výrobce zaměřil na přesné podání barev. Mezi výhody patří 100% pokrytí barevného prostoru sRGB a Rec.709, o věrnost barev se potom stará ještě proprietární technologie AQCOLOR. S každým monitorem získá zákazník také zprávu o individuálně provedené kalibraci. Výrobce navíc zaručuje konzistentní barvy při použití více monitorů PD2705Q, a to bez ohledu na konkrétní výrobní sérii. Pomyslnou třešničkou na dortu potvrzující vlastnosti monitoru potom mohou být certifikace CalMAN Verified a Pantone Validated.
 
BenQ PD2705Q používá 27palcový osmibitový panel typu IPS rozlišením 2560 x 1440 pixelů neboli Quad HD (QHD). Díky kompatibilitě s formátem HDR10 si může tvůrce zobrazit, jaký vliv bude mít použití vysokého dynamického rozsahu na video ještě během editace. Připraveno je také několik speciálních režimů pro profesionály. Díky režimu Tmavá místnost lze snadno přepnout na optimální nastavení pro práci v tmavém prostředí postprodukce, neboť dojde k úpravě jasu a kontrastu obrazu. Režim M-book přizpůsobí barvy tak, aby odpovídaly počítači Mac. Při práci s 3D animacemi zase může přijít vhod režim Animace, který vylepší jas tmavých oblastí bez přeexponování světlých částí. A tuto čtveřici uzavírá režim CAD/CAM zvýrazňující linky a tvary v technických ilustracích.
 
 
Ani u tohoto modelu nechybí řešení BenQ Eye-Care, která si klade za cíl snížit únavu očí a další nepříjemné důsledky dlouhé práce před monitorem. Součástí je mimo jiné technologie eliminující blikání monitoru nebo filtr modrého světla. K vyššímu komfortu při používání přispívají také bohaté možnosti nastavení v oblasti ergonomie. Nechybí možnost otáčení, rotace kolem své osy ani naklápění obrazovky. Monitor lze díky tomu také používat v režimu na výšku. Připojení pomocí jediného kabelu umožňuje konektor USB-C, přes který lze přenášet obraz i zvuk a zároveň napájet např. notebook. Pomocí funkce DualView lze zase zobrazit dva barevné režimy na jediné obrazovce.
 
BenQ PD2705Q lze již zakoupit u vybraných českých a slovenských prodejců. Doporučená cena byla stanovena na 11 799 Kč, respektive 419,99 eur (včetně DPH).
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama