reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.5.2021, Milan Šurkala, aktualita
Zdálo se, že dlouholeté manželství Billa Gatese a jeho manželky Melindy už vydrží napořád, nyní se ale Internetem valí zpráva, že se pár chce rozvádět. Následuje tak Jeffa Bezose, dalšího velikána světa IT, který se rozvedl v roce 2019.
Mitisko (125) | 6.5.202110:57
Chtěl bych vidět co se za těch 53,8 mld udělalo, fakt nádherná studnice nezdaněných peněz a ještě si hraje na záchrance světa. Když se člověk pozastaví u toho jak se staví ve windows 10 k soukromí uživatel, tak potěš pán bůh když tenhle kovaný ­"virológ­" bude rozhodovat o svobodě každého jednotlivce pod záminkou bezpečnosti před krvelačným virem. Připomíná mi to konec 90 let začátek milénia když byla módní vlna v tom, že počítačové viry už byli natolik málo nebezpečné, že samotní antivirový program nadělal více škody jak samotní vir.

Jednou jsem na to doplatil také když můj NOD identifikoval jako hrozbu vstavaný antivir microsoftu a všechno co tento antivir kontroloval považoval NOD za zavirované a smazal mi celý disk, všechny .exe soubory. A tady sranda končí protože když nám tenhle ­"imunológ­" vykutí podobný systém na naše tělo, tak jak dopadnou ty, který odmítnou hrát jeho hru ?
Odpovědět0  3
Milan Šurkala (4501) | 7.5.202111:51
"Chtěl bych vidět co se za těch 53,8 mld udělalo, fakt nádherná studnice nezdaněných peněz a ještě si hraje na záchrance světa.­"

Pokud Vás to opravdu zajímá, tak přeci není nejmenší problém se podívat na stránky nadace, jsou tam výroční zprávy včetně CSV souboru s více než 23 tisíci řádky, které ukazují, kdy, kolik, komu, k čemu... se přispělo. https:­/­/www.gatesfoundation.org­/about­/committed­-grants Takže teď je spíše otázka, zda Vás to opravdu zajímá, nebo jen...?

To, že např. pomohl vymýtit už dva kmeny dětské obrny, je dle mého názoru docela záslužný čin. Kdo z nás může prokázat podobnou službu lidstvu? Já sice také s podporou mnoha projektů nesouhlasím, ale rozhodně pro svět a lidstvo udělal o mnoho více, než kdokoli z nás tady, nemyslíte?

Ad Windows 10. No, je sice pravda, že nějakou roli v Microsoftu měl Gates až do roku 2020, ale kdy jste ho v poslední době viděl řešit něco souvisejícího s Microsoftem a W10? Nadaci se denně věnuje už od roku 2008, kdy opustil Microsoft, kde mu zůstaly pozice v představenstvu, které postupně opouštěl ­(v roce 2014 a 2020­). Nemyslím si, že zrovna Gatesovi by se měly přičítat vlastnosti W10. Tomu můžete přičítat tak W7.
Odpovědět2  0
Choakinek (1548) | 4.5.202122:38
No, viníky covidové operace hledejme spíše mezi subjekty, kteří se před covidem cítili býti těsně nad propastí. Řekl bych, že Bill to nebyl ;­-­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.