reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bing se zlepšuje, řeší matematické rovnice, má i OCR

20.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Bing se zlepšuje, řeší matematické rovnice, má i OCR
Vyhledávač Microsoft Bing u nás není příliš populární, nicméně dostal pár vylepšení, které by jeho popularitu mohly o něco zvýšit. Je to např. systém pro řešení matematických rovnic nebo vylepšené vyhledávání podle obrázku.
Microsoft přináší několik užitečných novinek pro vyhledávač Bing, který stojí hodně ve stínu Googlu. V Redmondu se totiž stále pokouší nabourat monopolní postavení konkurenčního Googlu. Pro studenty bude velmi vítaným pomocníkem Řešitel rovnic (Math Solver). Funkci postačí vyfotit matematický příklad a aplikace sama vypočítá výsledek. Aby to bylo více využitelné v praxi, dokáže vypsat a vysvětlit postup, také dokáže zobrazit video, které se k dané problematice váže (např. od Khan Academy). Tato funkce je prozatím dostupná jen v aplikaci pro iOS, později bude k dispozici i pro Android.
 
Bing Math Solver
 
Další novinkou je OCR technologie, tedy rozpoznání textu v obrázku. Ten je pak možné velmi snadno zkopírovat a vložit např. do jiné aplikace. Nemusíte tak opisovat telefonní číslo, stačí si jej vyfotit a z prostředí Bingu na něj rovnou zavolat. Pomůže to dle Microsoftu např. také v restauraci, kdy bude možné snadno zkopírovat popis jídel v cizím jazyce a vložit je do slovníku. Snadno zkopírujete např. sériové číslo při hledání podpory k vašemu přístroji a podobně. Tato funkce se dostane nejprve do aplikace pro iOS, a to během následujících týdnů.
 
Bing OCR
 
Užitečná je i možnost hledání obrázků pomocí obrázku (to už má např. Google). V tomto případě se to týká Bingu v prohlížeči a na rozdíl od Googlu to funguje i na mobilu. Obrázek je možné přetáhnout myší, lze napsat jeho URL adresu, nebo pořídit snímek a na jeho základě dát vyhledávat.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama