reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.4.2015, Michal Hala, aktualita
Podle analytické společnosti comScore přesáhl podíl Bingu ve vyhledávání na desktopu 20 %. Pokud přidáme podíl Yahoo, který využívá engine Bingu, ve výši 13 %, tak se Bing dostává téměř na třetinu. Měl by se Google začít bát?
potooczech (345) | 20.4.20158:11
Je asi stejné, jako vysoký podíl IE. Prostě pokud má PC jako výchozí prohlížeč po instalaci IE a v něm Bing, tak je jasné, že se oba produkty dostanou podílově nahoru, i když je Bing jako vyhledávač naprosto nepoužitelný.
To, že IE každý použije jen proto, aby si stáhnul jiný prohlížeč už podobný koláčový graf nezachytí. Navíc je řada BFU, kteří o možnosti změnit prohlížeč nebo vyhledávač v něm ani netuší. IE pro ně znamená Internet a jakákoli jiná ikona už je nezajímá.
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 20.4.201512:17
S Vaším názorem nelze úplně souhlasit. Pravda je, že Bing je v ČR potažmo v Evropě docela nanic, ale ve státech je situace diametrálně odlišná. Stejně tak škatulkování IE=sh*t a každý kdo ho používá je BFU je silně zavádějící. Léta se sice jednalo o špatný a zanedbaný prohlížeč, ale poslední dvě verze 10 a 11 jsou naprosto plnohodnotnými prohlížeči, které využívají moderní technologie.
Ohledně toho, že IE si navyšuje podíl tím, že je použitý ke stažení jiného prohlížeče...na to se dá reagovat pouze jedním slovem: Chrome. Zajímalo by mě kolik z jeho podílu jsou aktivní uživatelé a kolik jsou ti kterým se Chrome nainstaloval jako ­"bonus­" z různých instalačních balíčků.
Odpovědět0  0
coremar (429) | 20.4.201515:03
S Chromem je to trochu složitější, protože se do toho počítají všechny prohlížeče postavené na stejném jádře, i když se dané prohlížeče svou funkčností mohou od chromu celkem lišit, což je pak také trochu zkreslená statistika. Je teda pravda, že další prohlížeče typu chrome jsou docela na ústupu, protože spousta jejich autorů je z různých důvodů přestala vyvíjet­(jako třeba coolnovo a tak podobně.­) a jejich uživatelé přecházejí na chrome, protože nechtějí zůstat na zastaralé verzi. S tím IE, myslím, že počet nových instalací windows je oproti reálnému používání vyhledávačů natolik zanedbatelný, že jeho použití pro stažení jiného vyhledávače mu moc procent nepřidá, nehledě na to, že spousta lidí může mít instalátory prohlížečů nachystané na jiném disku. Osobně IE používám vedle chromu, když potřebuju něco rychle najít a chrome mám vypnutý­(chrome se pouští celou věčnost při mém počtu záložek :D ­). Samozřejmě tam mám nastavený google jako vyhledávač. IE Bude v nejbližší době stejně nahrazen ­"Sparťanem­", který v tom všem nakonec udělá docela guláš protože se tváří celkem slibně.­(uvidíme­)

Co se vyhledávačů týče, tak si myslím, že jestliže má bing 20% v USA tak to nic moc neznamená, co vím, tak celosvětově má tak 8%­(jestli to co se ke mě dostalo bylo aktuální­). A i kdyby Google rapidně klesl, tak stále má zcela suverénní postavení ve světě mobilů, kde má google nějakých 91%, takže si myslím, že žádná katastrofa googlu v nejbližších letech nehrozí. U mobilů uvidíme jak se rozjede mobilní windows 10, kde by bing zase trochu stoupnul v tabulkách, ale zatím mají mobilní windows nějakých 2.5% takže ani tam to nepůjde tak rychle aby to Google v nejbližší době ohrozilo.

Bohužel pro bing, nějak mi připadá že když něco hledám na googlu, tak mají výsledky větší relevanci pro to co hledám než na bingu a to v zásadě platí když se snažím hledat cokoli na zahraničním internetu­(o ­"českým internetu­" ani nemluvě)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.