reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar Hi-Fi Z97WE slibuje kvalitní audio a dvě LAN

21.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Biostar Hi-Fi Z97WE slibuje kvalitní audio a dvě LAN
Vedle ostatních firem si i Biostar připravil desky pro nové procesory Haswell Refresh a Broadwell, mezi nimiž figuruje i Hi-Fi Z97WE, která má nabídnout kvalitní audio, dva ethernetové porty a také podporu karet M.2.
Biostar Hi-Fi Z97WE je tedy jednou z nových základních desek vybavených čipsetem Intel Z97 Express a socketem LGA 1150, které jsou určeny pro nejnovější procesory Intel. Zakoupit si do nich můžeme Haswell Refresh, třeba chystané Devil's Canyon, ovšem počkat si můžeme na nové 14nm čipy Broadwell, které se mají na trhu objevit ještě v tomto roce. V takovém případě ale můžeme zůstat ještě u klasických Haswell.





Nová základní deska firmy Biostar patří do rodiny Hi-Fi, takže slibuje kvalitní zvuk. Nicméně ten dnes nabízí i řada jiných výrobců a jejich desek, kteří mluví o kvalitním DAC, kondenzátorech a ostatních komponentách, kterým je vyhrazena část desky obvykle opticky oddělená svítící LED cestičkou. Tak tomu je i v tomto případě.





Hi-Fi Z97WE má dále ve výbavě dva 1Gbps ethernetové porty, které můžeme spojit, abychom dosáhli teoretické propustnosti 2 Gbps, ale to je celkem obvyklá vlastnosti. Čtyři sloty DIMM pojmou až 32 GB DDR3 RAM, pak tu máme dva PCI Express 3.0 x16, jež si mohou rozdělit celkem 16 linek z procesoru, a dále pak po dvou PCI Expres 2.0 x1 a PCI. Pro úložná zařízení je připraven jednak slot M.2 s propustností 10 Gbps a vedle něj i šestice SATA 6 Gbps. Slot M.2 se dá využít nejen pro SSD, ale také pro moduly s bezdrátovým rozhraním Wi-Fi + Bluetooth, WiGig nebo satelitní modul, NFC či rádio.

Na zadním štítku najdeme jeden PS/2 vyhrazený klávesnici, dále dva USB 2.0, čtyři USB 3.0, D-Sub, DVI i HDMI, dva RJ-45 a nakonec pět audio konektorů s optickým S/PDIF. Veškeré specifikace najdete na webu výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Biostar
reklama