reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar TH55 XE pro Intel Core i7/i5

16.12.2009, Jakub Doležal, aktualita
Biostar TH55 XE pro Intel Core i7/i5
Taiwanský výrobce, který se zaměřuje převážně na výrobu základních desek, vypouští na trh novinku s označením TH55 XE. Deska nabídne podporu novým procesorům Core i7/i5 vyráběných společností Intel. Ačkoliv je deska označována jako mATX...
Taiwanský výrobce, který se zaměřuje převážně na výrobu základních desek, vypouští na trh novinku s označením TH55 XE. Deska nabídne podporu novým procesorům Core i7/i5 vyráběných společností Intel.


Ačkoliv je deska označována jako mATX nabídne poměrně slušnou výbavu. Vzhledem k osaditelným procesorů asi nikoho nepřekvapí podpora DDR3 pamětí. Celkem jsou k dispozici čtyři sloty a maximální osaditelná kapacita je 16 GB. Frekvence se může po přetaktování zvednout až na 2600 MHz. Pro grafickou kartu je připraven jeden PCIe 2.0 x16 slot, dále nalezneme 1x PCIe x4 a dva obyčejné PCI.



Biostar spoléhá na silné grafické jádro, které je umístěno v nových CPU od Intelu a na zadní panel desky umístil celkem tři obrazové výstupy (D-Sub, DVI-D, HDMI). Vaši audio aparaturu lze zapojit skrze analogový výstup, případně je možné využít optický S/PDIF. Mezi dalšími výstupy najdeme ještě gigabitový Ethernet, 4x USB konektor, 1x eSATA a také FireWire (IEEE 1394). Uvnitř skříně lze zapojit až 5 SATA disků a také lze rozšířít počet USB konektorů o dalších šest.



Výrobce u tohoto modelu vyzdvihuje některé použité technologie. Jako první si představíme „Dura-MAX“, která zahrnuje použití velmi kvalitních komponent (japonské kondenzátory) a také vylepšené napájecí okruhy. Například pro procesor je připraveno sedmi-fázové napájení. Další technologií je „Toverclocker“, která nabídne pomocí utility taktování komponent přímo z prostředí Windows.

Deska Biostar TH55 XE se díky své velikosti vejde do většiny domácích HTPC, navíc nabídne poměrně slušnou konektorovou výbavu. Cenu výrobce zatím oficiálně neupřesnil, dostupnost očekávejme na začátku příštího roku společně s vypuštěním nových Intel procesorů.

Zdroj: Biostar
reklama