reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin chvilkově překonal hranici 50000 USD

16.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Bitcoin chvilkově překonal hranici 50000 USD
Bitcoin se ne a ne zastavit. Před pár hodinami překonal hranici 50 tisíc USD, což je 1,06 milionu Kč za jeden BTC. Překonal tak opět všechny své historické rekordy a rozhodně tím nedělá radost většině hráčů. 
Kryptoměny zažívají nový boom a především se hovoří o Bitcoinu, který překonává jeden rekord za druhým. Koncem roku 2020 překonal dlouho zakletou hranici 20000 USD a od té doby leze dále výš. A to velmi rychle. 40000 USD dosáhl už v druhém lednovém týdnu a poté tempo poněkud zvolnilo. Ani to ale hráče jistě nepotěší, zájem o grafické karty bude ze strany těžařů asi trvat i nadále. Úspěch Bitcoinu totiž táhne zájem o jiné kryptoměny, jejichž těžba je stále efektivní i na GPU. Jak roste Bitcoin a s ním i jiné kryptoměny, se situace s nedostupností grafických karet bude spíše jen zhoršovat místo toho, aby se konečně uklidnila.
 
Bitcoin 50000 USD
 
Přestože tedy tempo růstu Bitcoinu poslední týdny trochu polevilo, na některých burzách se mu dnes povedlo překonat kulatou hranici 50000 USD. Např. na Bitstampu se to povedlo okolo jedné hodiny odpoledne a vylezl až na zhruba 50600 USD. Poté lehce spadl a je jen otázkou, kam se vydá zítra. Pro zajímavost, jen za letošek, což je 1,5 měsíce, se jeho hodnota zvýšila o 66 %.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama