reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin vyletěl k hranici milionu korun, Tesla jej nakoupila za 1,5 mld. USD

8.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Bitcoin vyletěl k hranici milionu korun, Tesla jej nakoupila za 1,5 mld. USD
Muskova společnost Tesla se rozhodla investovat do Bitcoinu, čímž jeho hodnotu poslala vzhůru až téměř k hranici jednoho milionu korun. Firma totiž nakoupila Bitcoiny v hodnotě 1,5 miliardy dolarů. 
Hodnota Bitcoinu tak reagovala na nákup firmy Tesla náhlým poskočením hodnoty o cca 90 tisíc korun na 940 tisíc, kde se zatím drží. To se stalo dnes před 13. hodinou a dle toho lze i vysledovat, že reagovala i hodnota Etherea, ovšem výrazně mírněji. I tak se ale dostala blízko k dosavadnímu maximu, z nějž v průběhu posledních dní klesla. 
 
 
Elon Musk byl v poslední době často slyšet na téma kryptoměn, pro něž neskrývá své nadšení s tím, že jeho Tesla by měla začít v blízké době akceptovat Bitcoiny jako platidlo. Tento záměr byl dnes potvrzen právě nákupem Bitcoinu v hodnotě 1,5 miliardy dolarů. 
 
A jak ukazuje prvotní reakce Etherea a jistě i dalších kryptoměn, rozhodně nejde o dobrou zprávu pro hráče a obecně zájemce o výkonné PC. Bitcoin jako hlavní a notoricky známá kryptoměna řídí růst i pád ostatních kryptoměn a pokud nyní roste důvěra v něj, nedá se očekávat, že by nová vlna těžby na grafických kartách brzy opadla z důvodu poklesu hodnoty měn, jež se na nich těží. 

Čili zájem ze strany těžařů může nyní spíše ještě vzrůst společně s částkami, jaké jsou oni ochotni za nové karty platit. A jak jsme už dnes zmínili, těžaři mají dnes zájem dokonce i o celé notebooky s moderními RTX 3000, což znamená, že ochota platit vysokou vstupní cenu je už nyní velice vysoká a bude mít tendenci k ještě dalšímu růstu. 
 
 
Co se týče Tesly, ta vidí Bitcoin jako cestu k diverzifikaci aktiv a k investicím. Ostatně Tesla nekupovala Bitcoiny dnes, ale už v průběhu ledna, takže pokud to bylo k jeho konci, může na nich už nyní mít slušný zisk.  


reklama