reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin za jediný den překonal nejen $10000, ale i $11000

30.11.2017, Milan Šurkala, aktualita
Bitcoin za jediný den překonal nejen $10000, ale i $11000
Jsou tomu jen tři dny, kde se Bitcoinu podařilo překonat hranici $9000. Analytici předpokládali, že do konce roku překoná deset tisíc. Asi nečekali, že se mu to podaří za pouhé tři dny a rovnou přeleze i $11000.
O Bitcoinu píšeme na stránkách SHW dost často, tato i jiné kryptoměny totiž dost mění ceny komponent počítačů, změnily se díky ní i praktiky hackerů a webových stránek, které nahradily otravné reklamy neméně tak otravnými skripty pro těžbu kryptoměn. Zatím však těžko odhadnout, jaký vliv bude mít Bitcoin v budoucnu na světovou ekonomiku.
 
Bitcoin
 
autor: MichaelWuensch, public domain (Pixabay)
 
Ráno v neděli jeho hodnota na burze překonala částku $9000 (po pouhých 9 dnech, co se dostal přes osm tisíc) a analytici předpokládali, že do konce roku pokoří i hranici 10 tisíc. Těžko říci, zda předpokládali, že mu to zabere pouhé 3 dny. Včera kolem čtvrté hodiny ranní se dostal přes tuto hranici a pouhopouhých 10 hodinách se dokázala dostat dokonce i přes 11 tisíc dolarů za jediný Bitcoin.
 
Mnoho analytiků předpokládalo, že po dosažení této hranice dojde k dramatickým výprodejům, nicméně i přes tři výrazné propady (ten největší cca $1400 za tři hodiny) dochází k podobně tak strmým nárůstům zpět. Další otázkou je i to, jak bude Bitcoin používán v reálu jako platidlo. Pár prvních vlaštovek by tu už bylo, prozatím se z něj ale stává spíše jen spekulativní nástroj než měna.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama