reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard odkládá Overwatch 2 i Diablo IV, příští rok také nepřijdou

8.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Blizzard odkládá Overwatch 2 i Diablo IV, příští rok také nepřijdou
Společnost Blizzard či Activision Blizzard se rozhodla, že dá vývojářským týmům ještě další čas navíc, což v tomto případě bude znamenat, že Diablo IV a Overwatch 2 přijdou na trh později, než se předpokládalo. 
Problém je, že nikdo z Blizzard Entertainment dříve ani neřekl, kdy přesně má takové Diablo IV přijít na trh a dříve potvrzena byla jen ta nyní zřejmá věc, že letos už to nebude, přičemž rok 2021 byl zřejmě v původním plánu. Nyní je ale z vyjádření firmy jasné, že to nebude ani v příštím roce, což platí rovněž pro Overwatch 2
 
 
Vysvětlení je prosté, jako obvykle je zapotřebí více času i přes to, že vývojářské týmy učinily v posledních kvartálech velký pokrok. Jde o obvyklé až šablonovité vysvětlení, proti němuž nemohou rozumní fanoušci v podstatě nic namítat, když vývojářům nevidí pod ruce a sami přece chtějí, aby očekávané hry přišly na trh v co možná nejlepším stavu.
 
Je tak v podstatě jen dobře, že Blizzard dosud neuvedl ani přibližné datum vypuštění těchto her, i když nyní je zřejmé, že je chtěl vydat během příštího roku, neboť se výše dočteme i o tom, že toto rozhodnutí bude mít svůj vliv na finanční výsledky za rok 2022. 
 
Můžeme si také trošku zaspekulovat o tom, že na vývoj nových herních hitů může mít značný vliv řada skandálů spojených s Blizzardem, sexuálním obtěžováním a vůbec celou kulturou společnosti. Ta se začala běžně propírat ne veřejnosti, jednotlivé případy se dostaly k soudu, letos v srpnu dokonce odstoupil prezident J. Allen Brack a od firmy se začali odvracet i sponzoři. 
 
Navíc jsme se mohli před pouhým týdnem dozvědět, že nová prezidentka Blizzardu Jen Oneal ve své funkci vydržela jen tři měsíce a její funkci s okamžitou platností přebral Mike Ybarra. Firma se tak nachází v personální krizi, která jistě má svůj vliv na vývoj her včetně Diabla IV, zvláště když už dříve byli vyhozeni někteří z hlavních designérů tohoto titulu. Spíše se tak můžeme ptát na to, jak moc byl vývoj očekávaných her poznamenán a zda se ten nejhorší Blizzard už přehnal. 


reklama