reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard otestoval NVIDIA Reflex v Overwatch, jaký má přínos?

15.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Blizzard otestoval NVIDIA Reflex v Overwatch, jaký má přínos?
Blizzard ve spolupráci s NVIDIÍ přinesl test technologie Reflex ve hře Overwatch, do níž byla nedávno implementována. Účel je jasný, a to co možná nejvíce snížit celkové zpoždění mezi vstupem a výstupem. 
Blizzard otestoval technologii NVIDIA Reflex, která se objevila v září předchozího roku společně s novými kartami Ampere, nicméně je určena i pro starší karty, které se ostatně v testu také objevily. Reflex využívá kombinaci různých optimalizací v rámci ovladačů, která má zajistit to, aby bylo zpoždění mezi vstupem (ovladačem) a výstupem (monitorem) co nejkratší. Jde nám tu tak o milisekundy a měření času, čili čím kratší, tím lepší. 
 
Technologii Reflex už využívají třeba Riot Games a Epic Games a také herní tituly jako Valorant, Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends či Rainbow Six: Siege. Víme ale, že výsledky se liší, a tak nelze paušálně říci, že Reflex prostě sníží latence o 30 procent a hotovo. Záleží na hře, grafické kartě a celém systému. A NVIDIA s Blizzardem nyní hlásí, že v případě Overwatch může Reflex srazit celkové zpoždění i na pouhou polovinu. 
 
 
Testy byly provedeny na systému s procesorem Intel Core i9-10900K a při hraní v nejvyšší kvalitě při rozlišení 1440p na monitoru se 144Hz obnovovací frekvencí. Z výsledků je vidět, že větší dopad měl Reflex na sestavu se spíše slabším grafickým výkonem, neboť právě v případě GeForce GTX 1660 Super i RTX 2060 Super lze mluvit o snížení systémové latence na polovinu, kdežto v případě sestavy s výkonnou GeForce RTX 3080 šlo spíše o třetinu. 
 
Nyní si může každý vyzkoušet, jak Reflex ve hře Overwatch funguje, ovšem za předpokladu, že se mu povede zúčastnit se Overwatch Public Test Region (PTR). K tomu pochopitelně potřebujeme herní licenci a pak je prý vhodné začít restartováním klienta Battle.net. Pak si najdeme záložku hry Overwatch a v menu Game Version si vybereme právě Public Test Region (PTR) a zvolíme instalaci této verze. Po spuštění hry bude ještě nutné vstoupit do nastavení (Video Settings) a zapnout NVIDIA Reflex. 
 
Zdroj: NVIDIA 


reklama